Σε κατάσταση συναγερμού και η Αθήνα! Κλοιός γύρω από "στόχους" ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας!

Απόρθητα φρούρια οι πρεσβείες! Σε απόλυτο συναγερμό η Αντιτρομοκρατική!

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από τα ξημερώματα στους αμερικανικούς κυβερνητικούς (πρεσβεία, προξενεία, σπίτια πρέσβεων κλπ), αλλά και σε βρετανικούς, και γαλλικούς πιθανούς στόχους στην Αθήνα, αλλά και στην Θεσσαλονίκη, ενώ εντάθηκε η παρακολούθηση από τις αρχές ασφαλείας ισλαμικών πυρήνων στην Αθήνα οι οποίοι θεωρούνται διακρίνονται για τις φονταμενταλιστικές τους θέσεις και απόψεις.

Επίσης παρακολουθούνται στενά οι αφίξεις ισλαμιστών από χώρες του εξωτερικού, καθώς αναλύονται και οι αφίξεις των τελευταίων ημερών μουσουλμάνων προκειμένου να κλειστούν πιθανές τρύπες ασφάλειας γύρω από τις αμερικανικούς, βρετανικούς, αλλά και γαλλικούς στόχους (λόγω της εμπλοκής στο Μάλι) που θεωρούνται πρώτης κατηγορίας.

Πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν εντείνει τα μέτρα ασφάλειας μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, κυρίως αυτές που θα φιλοξενήσουν τους επόμενους μήνες αθλητικά γεγονότα.

Εκτός από το Λονδίνο, που επανεξετάζει τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της αυριανής κηδείας της Σιδηράς Κυρίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, όπου θα παραβρεθούν δύο χιλιάδες επίσημοι προσκεκλημένοι και του δικού τους μαραθωνίου την Κυριακή, και το Παρίσι κάλεσε τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας και τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Australian», το Σίδνει επανεξετάζει τα μέτρα ασφαλείας εν όψει του μαραθώνιου που θα διεξαχθεί στις 19 Μαίου, στον οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 21 χιλιάδες άνθρωποι. Στο Παρίσι, πριν από λίγο, ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλ, ζήτησε από τις νομαρχιακές αρχές και τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να ενισχύσουν χωρίς καθυστέρηση τα μέτρα επιφυλακής.

Σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, «καλούνται όλοι οι πολίτες να βρίσκονται σε κατάσταση επαγρύπνησης σε ότι αφορά ύποπτα πακέτα και αποσκευές χωρίς να σπείρουν τον πανικό».


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo