Φόβοι για νέες επιθέσεις! Κλειστός ο εναέριος χώρος της Βοστόνης – Ταυτοποίησαν Σαουδάραβα ύποπτο; [ΦΩΤΟΣ]

Κλειστός ο εναέριος χώρος πάνω από τη Βοστόνη καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τον κίνδυνο ενός νέου τρομοκρατικού κτυπήματος το οποίο μπορεί να ακολουθήσει των τριών εκρήξεων που σημειώθηκαν

Δύο στο τέρμα του μαραθωνίου και μια στη βιβλιοθήκη της πόλης. Στο μεταξύ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει ένα Σαουδάραβα υπήκοο ως ύποπτο για τις επιθέσεις, αλλά διαψεύστηκαν από την αστυνομία.

Όλες οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας έχουν παύσει τη λειτουργία τους για τον κίνδυνο πυροδότησης άλλης βόμβας με τηλεχειρισμό από απόσταση.

Συναγερμός στις ΗΠΑ - Μαρτυρίες-σοκ

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το CNN μετά τις εκρήξεις στη Βοστώνη, αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο και η Εθνοφρουρά βγήκε στους δρόμους με τεθωρακισμένα οχήματα.

Ένα παιδάκι τριών ετών είναι το πιο μικρό θύμα της επίθεσης.

Σοκ προκαλεί η δήλωση ενός θεατή, ο οποίος είπε πως «ένα κομμένο πόδι πετάχτηκε δίπλα στο κεφάλι μου». Ο Τζον Ρος, που βρισκόταν στο σημείο της πρώτης έκρηξης, ανέφερε επίσης: «Έβγαλα τη ζώνη μου και την έδωσα για να δεθεί το ακρωτηριασμένο πόδι και να σταματήσει το αίμα ενός τραυματία».

Ο δρομέας Μάικ Μίτσελ τη στιγμή που τερμάτισε και κοίταξε πίσω του, όπως ο ίδιος δήλωσε είδε μια «ογκώδη» έκρηξη, με τον καπνό να φτάνει τα 15 μέτρα ύψος.

Δραματική είναι και η περιγραφή της ρεπόρτερ της εφημερίδας Μπόστον Χέραλντ, Ρέιτσελ Φοξ, η οποία επεσήμανε τα εξής:

«Άνθρωποι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Είδα κάποιους πεσμένους κάτω. Για λίγες στιγμές δεν ήμουνα σίγουρη αν ήταν δρομείς που έπεφταν από την εξάντληση του αγώνα ή από τα τραύματα, νόμιζα ότι η έκρηξη ήταν στο πλαίσιο της γιορτής. Μετά είδα τον καπνό. Ξαφνικά ένιωσα να τρέμει το έδαφος και μετά έγινε ησυχία για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Την πρώτη έκρηξη ακολούθησε μία δεύτερη. Τότε η αρχική μου σκέψη εξαφανίστηκε. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά».

«Έτρεχα για να τερματίσω όταν άκουσα δύο εκρήξεις, η μία μετά την άλλη. Η δεύτερη έγινε πίσω μου. Και μου φάνηκε ότι εξερράγη ένας κάδος απορριμμάτων», είπε ο δρομέας Κρις Κάσιντι.

Αμερικάνικα ΜΜΕ! Κάποιοι μπορούν και γελούν παρά την τραγωδία!

Παρά το γεγονός των βομβιστικών επιθέσεων στη Βοστόνη και τους νεκρούς οι παρουσιαστές των αμερικανικών ΜΜΕ φαίνεται πως έχουν το κουράγιο να γελούν.

Αυτό συνέβη στο Bloomberg tv όταν σε έκτακτη εκπομπή για τα γεγονότα στη Βοστόνη η εικόνα ξεχάστηκε προφανώς από λάθος στην παρουσιάστρια την ώρα που η ίδια νόμιζε πως βρισκόταν εκτός αέρα.

Παρά τις κρίσιμες στιγμές η παρουσιάστρια είχε χρόνο να αστειεύεται με άλλους εργαζόμενους του σταθμού χωρίς να έχει καταλάβει ότι η εικόνα της την ώρα που γελούσε έβγαινε ζωντανά στον αέρα, από όπου και η σχετική φωτογραφία. Όταν βγήκε ξανά στον αέρα η παρουσιάστρια πήρε ξανά το σοβαρό της ύφος…

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo