Μαυραγορίτες μαζεύουν το χρυσό και τον στέλνουν στη Γερμανία!

Πριν από 10 περίπου ημέρες, έγραφα στην «Ελεύθερη Ωρα» σχετικά με το τεράστιο σκάνδαλο που λαμβάνει χώρα, τους τελευταίους μήνες. Και έχει να κάνει με το “ρούφηγμα” του χρυσού που ανήκει στους Έλληνες, από τα διάφορα μαγαζιά αγοράς χρυσού και τα κυκλώματα που ακολούθως παράνομα μεταφέρουν τον χρυσό και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα που καταλήγουν στα χέρια τους εκτός χώρας.


Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Γράφαμε χαρακτηριστικά: “Εδώ και αρκετό καιρό μία από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις στην χώρα μας αποτελούν τα διάφορα “μαυραγορίτικα” - “αγοράζω χρυσό και κοσμήματα” που κυριολεκτικά έχουν γεμίσει κάθε δρόμο και γειτονιά όλων των πόλεων της χώρας. Η αμφίβολη νομική τους ύπαρξη φαίνεται ότι τυγχάνει ανοχής από το κράτος. Σε αυτά έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές καθώς και στον τρόπο λειτουργίας τους που είναι γεμάτος παρατυπίες. Αυτά όμως τα μαγαζιά δεν είναι παρά ένα μόνον κομμάτι σε ένα τεράστιο κύκλωμα που λειτουργεί εκμεταλλευόμενο τις δύσκολες ώρες που περνούν οι Έλληνες πολίτες. Γιατί όλος αυτός ο χρυσός που αγοράζουν – νόμιμα ή παράνομα, πληρώνοντας φόρους ή όχι – μεταφέρεται στο εξωτερικό.

Ο χρυσός – παρόλο που πια δεν ισχύει ο χρυσούς κανών για το χρήμα – αποτελεί ένα από τους πιο σίγουρους τρόπους κατοχής πλούτου, ιδιαίτερα σε μία εποχή που τα νομίσματα των κρατών αποτελούν απλά εργαλεία ή αντικείμενα χειραγώγησης στα χέρια κερδοσκόπων. Έτσι ο πραγματικός πλούτος μίας χώρας μπορεί εναλλακτικά να μετρηθεί από τις ποσότητες χρυσού που κατέχει αυτή και οι πολίτες της. Με απλά λόγια, ας έχουν γραμμένα στα κιτάπια τους οι Βρυξέλλες ότι οι Έλληνες χρωστούν εκατομμύρια και δισεκατομμύρια, εάν αυτοί έχουν στα χέρια τους χρυσό, δεν μπορούν να τους τον πάρουν.

Αυτό όμως που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες έχει ξεφύγει από κάθε τι που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Επανειλημμένα η αστυνομία των συνόρων – αεροδρόμια και φυσικά σύνορα – συλλαμβάνει κόσμο ο οποίος μεταφέρει χρυσό από την χώρα μας αλλού. Και τα παραδείγματα που έχουμε αφορούν την Γερμανία και την Τουρκία”.

Από ότι φαίνεται, αυτά που γράφουμε τα διαβάζουν αρκετοί. Και κάποιοι από αυτούς ίσως τα μετέφεραν στον βουλευτή της ΝΔ Γ. Μιχελάκη, συνάδελφο, ο οποίος υπέβαλλε μια σχετική ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια και τον υπουργό Οικονομίας Γ. Στουρνάρα.

Η ερώτηση εμπεριέχει σοβαρότατες καταγγελίες πως ο χρυσός της χώρας "διώχνεται" στο εξωτερικό.
Και ο κ. Μιχελάκης αναφέρει πως τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα παράνομης εξαγωγής πολύτιμων μετάλλων και κλεπταποδοχής, σε συνδυασμό με τις βάσιμες υπόνοιες για διενέργεια ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω ανταλλακτηρίων χρυσού, επαναφέρουν στο προσκήνιο το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης δράσης αυτών των καταστημάτων, τα οποία έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια σε κάθε γειτονιά στην Ελλάδα της κρίσης.

Και τελικά ο κ. Μιχελάκης, σαν να έχει διαβάσει ακριβώς το κείμενο της εφημερίδας μας, ρωτάει τους δύο υπουργούς πού και με ποια διαδικασία διοχετεύεται ο χρυσός, το ασήμι και τα λοιπά πολύτιμα μέταλλα, τα οποία συγκεντρώνονται καθημερινά σε μεγάλες ποσότητες στα ανταλλακτήρια χρυσού και τα ενεχυροδανειστήρια.

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για εγκληματικές δραστηριότητες κάποιων ανθρώπων. Όταν όμως αυτά τα κρούσματα είναι καθημερινά, μπορεί κανείς να υποπτευθεί ότι πίσω από αυτά υπάρχουν οργανωμένα κέντρα τα οποία προσπαθούν να “γυμνώσουν” την χώρα μας από τον χρυσό που κατέχουν οι Έλληνες και ο οποίος αποτελεί κάποιου είδους “Ασφάλεια” για δύσκολες οικονομικά εποχές.

Οι κυβερνήσεις εξαθλιώνουν τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πωλούν αντί πινακίου φακής, απλά για να επιβιώσουν χρυσό και κοσμήματα. Τα οποία αγοράζουν Τούρκοι ή Ευρωπαίοι. Μία παράλληλη ιστορία του τι ακριβώς συμβαίνει και με τον δημόσιο πλούτο. Οι Έλληνες όμως πολίτες δεν δημιούργησαν αυτό το χρέος για να βολέψουν τους ψηφοφόρους τους. Αλλά αναγκάζονται να φτωχοποιηθούν για να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν οι πολιτικοί τους.

Εδώ θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι τέτοιου είδους μεταφορές χρυσού, λαμβάνουν χώρα πριν από μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, όταν διάφορες χώρες προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρυσό για να εξασφαλιστούν οικονομικά. Και όσοι πιστεύουν ότι πίσω από τέτοια κυκλώματα δεν μπορούν να κρύβονται μυστικές υπηρεσίες ή ακόμη και υπουργεία οικονομικών, είναι πολύ γελασμένη. Η παγκόσμια αγορά χρυσού - και τα κράτη- αναζητούν το συγκεκριμένο υλικό χωρίς καθόλου να τους ενδιαφέρει ο τρόπος απόκτησής του. Μήπως και γι' αυτό το ελληνικό κράτος δεν ελέγχει όλα αυτά τα ... ενεχυροδανειστήρια και τα “Αγοράζω χρυσό”;

Ας περιμένουμε φυσικά να δούμε τι ακριβώς θα απαντήσουν οι δύο αρμόδιοι υπουργοί στον κ. Μιχελάκη. Ας περιμένουμε, αν και προσωπικά έχω μία αίσθηση ότι και οι δύο θα περιοριστούν στις απαντήσεις τους στο να επισημάνουν το τι “ελέγχους” κάνει το κράτος στα συγκεκριμένα είδη μαγαζιών και μετέπειτα ίσως στις συλλήψεις που γίνονται στα αεροδρόμια.

Όλα τα σοβαρά κράτη ψάχνουν να βρούν Χρυσό

Αξίζει εδώ να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια οι Κεντρικές Τράπεζες διεθνώς αγοράζουν χρυσό. Πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του World Gold Council, αγοράστηκαν από Κεντρικές τράπεζες 534 τόνοι χρυσού, που αποτελεί ρεκόρ αγορών χρυσού τα τελευταία 50 χρόνια. Συνολικά η ζήτηση για χρυσό από ιδιώτες και Κεντρικές Τράπεζες σημείωσε νέο ρεκόρ σε αξία. Οι αγοραπωλησίες έφθασαν τα 236,4 δισ. δολάρια, αλλά σε όγκο (τόνους) η ζήτηση έπεσε κατά 4% από το προηγούμενο ρεκόρ, στους 4.405,5 τόνους.

Ετσι αγοραστές χρυσού είναι οι Κεντρικές Τράπεζες σε Ινδία, Κίνα και μικρότερες όπως οι Κεντρικές Τράπεζες της Σρι Λάνκα, του Μπανγκλαντές και του Μαυρικίου (οι περισσότερες από αυτές αγόρασαν χρυσό που πούλησε το ΔΝΤ επί Ντομινίκ Στρος Καν το 2009 και το 2010). Πέρυσι αγοραστές χρυσού σύμφωνα με το WGC ήταν οι Κεντρικές Τράπεζες σε Ρωσία, Ουκρανία, Νότια Κορέα και Τουρκία! Και φέτος τον Φεβρουάριο, η Γερμανία όπως και το 1971, όταν μαζί με τη Γαλλία πίεσε τον Νίξον για τη διάλυση της συμφωνίας του Bretton Woods, έκανε πάλι την κίνησή της. Ζήτησε τον επαναπατρισμό του γερμανικού χρυσού από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε επίσημα, ότι σχεδιάζει να επαναπατρίσει μέχρι το 2020 όλα τα αποθεματικά της σε χρυσό που φυλάσσονται στη Γαλλία και μέρος από αυτά που φυλάσσονται στη Fed Νέας Υόρκης.

Η Γερμανία και η Τουρκία λοιπόν, όπως λέγαμε ψάχνουν εναγωνίως χρυσό. Και όλως περιέργως έχουμε συλλήψεις ατόμων που μεταφέρουν τον ελληνικό χρυσό σε αυτές. Αυτό θα το ψάξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες; Και φυσικά δεν εννοούμε αυτές που ελέγχουν εάν έχουν... πυροσβεστήρες τα “ανταλλακτήρια χρυσού”.

Μερίδιο από το χρυσό της Κυπριακής Δημοκρατίας ζητεί το κατοχικό καθεστώς

Μέσα σ’ όλα, μερίδιο από το χρυσό Κεντρικής Τράπεζας της Κυπριακής Δημοκρατίας φέρονται να ζητούν οι Τουρκοκύπριοι με την αιτιολογία ότι οι πηγές του κοινού κράτους του 1960, περιλαμβανομένων των αποθεμάτων χρυσού 14 τόνων, ανήκουν στους «δύο λαούς».

Σε ανακοίνωση της προεδρίας του κατοχικού καθεστώτος, που επικαλείται το κυπριακό δίκτυο Sigma, αναφέρεται πως «οποιοδήποτε έσοδο ή περιουσία που υπάγεται/έχει σχέση και με τον τουρκοκυπριακό “λαό”, χωρίς να λαμβάνεται η συγκατάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς ή χωρίς διευθέτηση με την τουρκοκυπριακή πλευρά, δεν μπορεί να πουληθεί μονομερώς, να υποθηκευθεί ή να τεθεί υπό οποιαδήποτε δέσμευση στο μέλλον.

Μια τέτοια ενέργεια, όπως έγινε με τους υδρογονάνθρακες, στα ισότιμα συνεταιρικά δικαιώματα που υπάρχουν στο νησί, θα αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού “λαού”, θα περιορίζει τις πιθανότητες εξεύρεσης συμφωνίας και θα υποθηκεύει το μέλλον του νησιού».

Το κατοχικό καθεστώς κάνει λόγο για μια συμφωνία «win – win» (kazan – kazan, όπως αναφέρεται στα τουρκικά) και απευθύνει έκκληση στην ελληνοκυπριακή πλευρά για συνεργασία. Πάρτε κόσμε!




0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo