Ο νέος εκβιασμός της τρόικας που έρχεται, που θα σαρώσει τα πάντα!

Για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Με τους κυβερνητικούς εταίρους να κάνουν δήθεν ότι διαπραγματεύονται μεταξύ τους για το πώς θα καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ, και μετέπειτα η Τρόικα να επιβάλλει και πάλι τους δικούς της όρους για να γίνουν δεκτοί από την κυβερνητική Τριανδρία με την υπόσχεση ότι.... "την επόμενη φορά η αξιοπιστία θα μας δώσει περιθώρια διαπραγμάτευσης"

Τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί εταίροι που έκαναν πάρτι στο εσωτερικό της χώρας γιατί είχε εγκριθεί για την Ελλάδα η δόση μαμούθ των 55,2 δις ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός τότε υποσχόταν ότι... "η Ελλάδα τώρα ξεκινάει". Ήθελαν να μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτό που κρυβόταν πίσω από την απόφαση της τμηματικής καταβολής εκείνης της δόσης: δηλαδή νέοι εκβιασμοί από την Τρόικα, νέες υποχωρήσεις από την κυβέρνηση, νέα ποδοπάτηση της αξιοπιστίας των Ελλήνων.

Σήμερα, αυτό που ζούμε με τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, το έχουμε ξαναζήσει. Αυτό όμως που έχουμε να προσθέσουμε ως μία και μόνο παρατήρηση, είναι ότι τούτη τη φορά ο εκβιασμός θα είναι πιο σκληρός και αδυσώπητος. 

Φυσικά δεν υπάρχει θέμα να μην δοθεί η δόση στην Ελλάδα, αλλά μέχρι να δοθεί (όχι νωρίτερα τελικά από τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο που προγραμματιζόταν), η χώρα μας θα βρίσκεται και πάλι στην μέγγενη σκληρών εκβιασμών.

Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι η Τρόικα ως αντάλλαγμα για την καταβολή της δόσης θα ζητήσει 
α) απολύσεις 10.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το καλοκαίρι, 
β) πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις ή νέες περικοπές για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα έσοδα, που είναι υπαρκτή παρότι ο κ. Στουρνάρας το διαψεύδει, 
γ) περαιτέρω ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής.

Η δόση των 6 δις ευρώ περίπου θα δοθεί τελικά. Και τότε πάλι η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει.
Το παραμύθι είναι γνωστό.

Όμως για ακόμα μία φορά θα έχει προηγηθεί το απόλυτο "ξεβράκωμα" της κυβερνητικής τριανδρίας του "ναι", από την Τρόικα.

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo