Να περάσει ο Αλέξης! (Nα περάσει;)

Στα άκρα έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, βάσει των διαλόγων του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Γράφει ο Σπύρος Σεραφείμ

Στα άκρα έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, βάσει των διαλόγων του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Μη μας πιέζετε άλλο. Αν θέλετε κι άλλα μέτρα, πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα. Να σας δώσω το τηλέφωνο του Τσακαλώτου να συζητήσετε μαζί του». Αυτά φέρεται να είπε ο κ. Στουρνάρας, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.

Πού πιέζεται ο κ. Στουρνάρας; Ανάμεσα στα υπόλοιπα, στις διαπραγματεύσεις για το ειδικό τέλος στα ακίνητα, στην προωθούμενη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην κινητικότητα στο Δημόσιο. Αυτά...

Σε τίποτα δεν ικανοποιείται η τρόικα, σε σχέση με τις παραπάνω περιπτώσεις. Θέτει τα δικά της θέλω, τις δικές της αποφάσεις, οι οποίες -από τη στιγμή που αποτελούν ταγές «άλλων»- πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα. Η τρόικα συνεχίζει να εκφράζει φόβους για όλα και θέλει να πειστεί πως τα πάντα θα γίνουν όπως έχουν ήδη συμφωνήσει, όπως ήδη έχουν υπογράψει. Σκρίπτα μάνεντ, διάολε...

Αλλά ο κ. Στουρνάρας πιέζεται. Δεν μπορεί. Ασφυκτιά. Απειλεί. Δεν θέλει ο περήφανος ελληνικός λαός, που τόσα έχει υπομείνει, να πληρώσει κι άλλα, να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι. Τα λέει τσεκουράτα στην τρόικα. Και περιμένει οι τύποι να δειλιάσουν, να κιοτέψουν. (Χαχαχα)

Κύριε Στουρνάρα, μην απατάσθε, όλοι ξέρουμε ότι όλα θα γίνουν όπως έχουν ήδη κανονιστεί. Τα λεγόμενα και «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις, θα κλείσουν με περισσότερο ή λιγότερο επώδυνες τελικές συμφωνίες – για την Ελλάδα, βέβαια.

Μπορεί να «παρθούν και κάποια μέτρα παραπάνω, προκειμένου να μπορέσουμε να πάρουμε, τελικά, την τάδε δόση του δανείου». Δεν ξεχνάμε ότι είμαστε τα πρεζάκια της Ευρώπης, με τις δόσεις τους ζούμε. Και κάπως έτσι θα κλείσει και αυτή η συνάντηση με τους ανθρώπους της τρόικας. Όπως και τις προηγούμενες φορές, οι τροϊκανοί θα πάρουν ό,τι θέλουν. Τόσο «απλά».

Μη θεωρείτε, λοιπόν, κύριε Στουρνάρα, ότι η τρόικα θα παραδώσει τα κλειδιά στον κ. Τσίπρα. Στο χέρι σας είναι να διαπραγματευθείτε απολύτως ώριμα με την τρόικα και να υπάρξει κέρδος για τους Έλληνες. Στο ίδιο χέρι σας, επίσης, είναι να κάνετε τα πάντα ώστε, τελικά, αν αποτύχετε, να πάρει τα κλειδιά ο Αλέξης και να περάσει (και) στο υπουργείο σας.

Αφήστε που, πια, δεν χρειάζονται κλειδιά εκεί, αλλά μαγνητικές κάρτες...

Υ.Γ.: Φήμες που αναφέρουν ότι η τρόικα τελικά πήρε, καλού-κακού, από τον κ. Στουρνάρα, το τηλέφωνο του κ. Τσακαλώτου, ελέγχονται ως ανακριβείς.


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo