Ηρθε και η επιβεβαίωση απο Ολι Ρεν! "Πιθανό και ελληνικό κούρεμα"!

Ο κ. Όλι Ρεν δήλωσε ότι «όταν αποτυχγάνουν τα Μνημόνια, θα έρχεται κούρεμα καταθέσεων» και υποστήριξε ότι η Ελλάδα το νούμερο ένα παράδειγμα αποτυχίας του Μνημονίου...

Από την πρώτη στιγμή που επιβλήθηκε η «λύση» με το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, επισημάναμε τον κίνδυνο εφαρμογής αντίστοιχης "λύσης" και στην Ελλάδα.

Τότε, μερικοί υποστήριξαν ότι τα όσα γράφουμε απορρέουν από μία τάση κριτικής στην κυβέρνηση. Ποτέ όμως δεν θα γράφαμε κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό, απλά και μόνο για να ασκήσουμε... κριτική στην κυβέρνηση!

Σήμερα, μερικές βδομάδες μετά από τα όσα γράψαμε τότε για τυχόν κούρεμα ελληνικών καταθέσεων, ο Όλι Ρεν με μία δήλωση «βόμβα» επιβεβαίωσε με το πιο κυνικό τρόπο την πρόθεση των Ευρωπαϊων να επιβάλλουν μια «λύση» τύπου Κύπρου κάθε φορά που τα Μνημόνια αποτυχγάνουν!

Κοινώς, όταν ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής εκτροχιάζεται (σώωωωπα!) και μία χώρα χρειάζεται επιπλέον χρήματα για την διάσωσή της (τι μας λετε καλέ;), τότε τα χρήματα αυτά θα βρίσκονται μέσα από το κούρεμα καταθέσεων. Στην Ελλάδα συντρέχουν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις για συμβεί ενδεχομένως κάτι αντίστοιχο.

Το 2016 η Ελλάδα είναι σχεδόν απίθανο να έχει πετύχει τους στόχους δημοσιονομικής της προσαρμογής (αυτό το παραδέχεται και το ΔΝΤ) και η χώρα μας θα χρειαστεί πιθανότατα επιπλέον χρηματοδότηση, την οποία οι Ευρωπαίοι και το Ταμείο δεν είναι πρόθυμοι να καλύψουν...

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει σχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση ώστε από τώρα να αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη που θα είναι ένα τελειωτικό χτύπημα για την Ελλάδα και τους Έλληνες καταθέτες!

Να σας πώ κάτι; Δύο είναι οι λύσεις ή οι επιλογές αν θέλετε! Ή απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αποχώρηση απο το ευρώ ή...σηκώστε ο,τι έχετε απο αποταμιεύσεις στην τράπεζα ΤΩΡΑ! Πάρτε τα πριν είναι πολύ αργά! Τούτοι εδώ όχι μόνο δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο αποτροπής αυτής της κατάστασης, αλλά θα περιμένουν απλώς στωικά τις εξελίξεις κι έχει ο Θεός... Ο Θεός όμως επειδή ΔΕΝ ΕΧΕΙ, θα αφήσει να εξελιχθούν τα πράγματα όπως έχεουν ήδη καθοριστεί...

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo