Hurriyet: "Καμιά ρωσική βοήθεια για τα κουρεμένα κεφάλαια στην Κύπρο!"

Μέχρι και η Hurriyet μας χλευάζει...

Εφημερίδα Hurriyet

Απόδοση 
Freepen


"Η ρωσική κυβέρνηση δεν θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις που έχουν χάσει χρήματα στην (ελληνική) Κύπρο" δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός Igor Shuvalov υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Μόσχας να πατάξει τη φυγή του κεφαλαίου σε υπεράκτια χρηματοπιστωτικά κέντρα.
Σημαντικοί κάτοχοι λογαριασμών, πολλοί από αυτούς ρώσοι, θα χάσουν μέχρι 60 τοις εκατό των καταθέσεων τους για λογαριασμούς άνω των € 100.000,00 στη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου ύστερα από ένα σχέδιο διάσωσης της ΕΕ για να σώσει το νησί της Μεσογείου από τη χρεοκοπία.
Αν οι Ρώσοι χάνουν χρήματα “είναι μια φοβερή ντροπή, αλλά η ρωσική κυβέρνηση δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια για μια τέτοια κατάσταση", ανέφερε ο Σουβάλοφ σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στις 31 Μαρτίου όπως μεταδίσει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Περιπτώσεις όπου το κράτος είναι μέτοχος επιχειρήσεων
Αλλά αν μια μεγάλη εταιρεία, στην οποία το ρωσικό κράτος είναι μέτοχος, υπέστη σοβαρές ζημιές, τότε αυτό θα μπορούσε να αναθεωρηθεί για κάθε περίπτωση χωριστά, πρόσθεσε ο Σουβάλοφ.
“Αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατάσταση, θα είμαστε πρόθυμοι να το εξετάσουμε – δημόσια, με διαφάνεια, εδώ στη Ρωσία, αλλά γι ‘αυτό δεν θα είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε την Κύπρο», είπε.
Η ελληνική Κύπρος είναι ένας σταθμός για μεγάλες ροές κεφαλαίων μέσα και έξω από τη Ρωσία – συμπεριλαμβανομένου περίπου το ενός τετάρτου των ξένων άμεσων επενδύσεων και ξένου δανεισμού, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.
Πολλά από αυτά τα χρήματα επωφελούνται της ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης, αλλά μερικοί προσπαθούν να αποφύγούν τις ρωσικές φορολογικές αρχές, πρόσθεσε ο Σουβάλοφ.
Οι Pώσοι θεωρείται πως αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος από τα 19 δισ. ευρώ εκτός ΕΕ, μη-τραπεζικών χρήματων που υπήρχαν στις κυπριακές τράπεζες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα του νησιού. Από € 38 δισεκατομμύρια των καταθέσεων στις τράπεζες, € 13 δισεκατομμύρια προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ.


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo