Σας παρουσιάζουμε...τη "Νέα" Δραχμή! Πολύ..."ερωτεύσιμη" και Ελληνική!

Είναι το νόμισμά μας! Είναι η δραχμή μας! Η ΔΙΚΗ μας ΔΡΑΧΜΗ! Σχεδιασμένη απο τον Παύλο Βατικιώτη!

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η δημιουργία νέας σειράς χαρτονομισμάτων δραχμής από τον σχεδιαστή Παύλο Βατικιώτη.

Τα χαρτονομίσματα που σχεδίασε με προσωπική πρωτοβουλία ο κ. Βατικιώτης, απεικονίζουν τη Μαρία Κάλλας, τον Κορνήλιο Καστοριάδη, τον Οδύσσεα Ελύτη τον Γιάννη Μόραλη και άλλες σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού πνεύματος και των επιστημών.

Μιλώντας στο Protagon, ο Π. Βατικιώτης ανέφερε: «Ξεκίνησα να τις σχεδιάζω μεταξύ σοβαρού και αστείου... Στο τέλος το πήρα σοβαρά όμως! Θεωρώ πως το νόμισμα πρέπει να είναι όμορφο γιατί είναι κι αυτό καθρέφτης μιας χώρας. Ίσως είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της καλαισθησίας ενός λαού... Όπως και κάθε δημόσιο έγγραφο, διαβατήριο, ταυτότητα, παράβολο κ.λπ... Στην Ελλάδα πάντα υστερούσαμε σε αυτό το κομμάτι γιατί μάλλον κανένας καλός γραφίστας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ασχοληθεί σοβαρά με κάτι τέτοιο. Ακόμα και τα έντυπα της Εφορίας είναι τόσο άσχημα σχεδιασμένα που στο τέλος γίνονται τελείως δύσχρηστα και δυσνόητα... Δεν ξέρω αν ποτέ χρειαστεί να γυρίσουμε στη δραχμή, αλλά αν αυτό γίνει θα ήθελα πολύ να έχω στο πορτοφόλι μου όμορφα χαρτονομίσματα!»


Να σημειώσουμε οτι το χαρτονόμισμα του Βατικιώτη έχει πολλά κοινά σημεία με το αυστραλέζικο Δολλάριο, όπου η καλαισθησία, οι χρωματισμοί και το ειδικό πλαστικό χαρτί που το απαρτίζουν, το κάνουν ένα πράγματι καλαίσθητο χαρτονόμισμα. Στη βάση λοιπόν αυτής της λογικής, η Νέα Δραχμή του Βατικιώτη αξίζει συγχαρητηρίων.

3 σχόλια :

  1. ΠΑΥΛΟΣ ΓΟΥΛΙΑΡΜΗΣ4 Απριλίου 2013 στις 3:40 μ.μ.

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ίσως να αργήσαμε κιόλας..
    δεν ξέρω ακριβώς..
    εκείνο πού ξέρω είναι πως "με Λάθος μπήκαμε"..
    ίσως με "περισσότερο Λάθος πιθανότατα να βγούμε"..
    Ίσως & έτσι να είχε *σχεδιαστεί..
    αφού είναι ο καλύτερος τρόπος του *νόμιμα & ηθικά* οπου

    μετά την στάχτη πού απέμεινε.. πού (κάποτε ήταν φλόγα)..να εξαερωθούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΛΟΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΜΕΛΙΝΑ ΤΩΝ ΣΠΑΤΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΜΟΡΑΛΗΣ ΜΕΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, ΚΑΛΛΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΑΠΕΡΑΜΕΝΤΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΦΥΙΕΣ, ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΛΕΙΘΗΚΕ..ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟN; προσωπικοτητεσ ή ενωση ψυχων; ΜΗΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΟΝΕΙΡΟ; ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogger Template by Clairvo