Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε πριν μπουρδολογήσετε γι άλλη μια φορά κύριε Κρανιδιώτη;

Ομολογώ οτι βρίσκομαι σε καπως περίεργη θέση, μιας και σπεύδω να σχολιάσω δυσμενώς (αλλά με την καθωσπρέπει ενδυμασία μου) ένα απ τα εκατοντάδες άρθρα του συμπαθούς - κατα τα άλλα - γιαλαντζή συμβούλου του, επίσης γιαλαντζή Πρωθυπουργού της αποικίας "Ελλάς" Αντωνίου Σαμαρά του Μεγαλοπρεπούς


Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Ομολογώ οτι βρίσκομαι σε καπως περίεργη θέση, μιας και σπεύδω να σχολιάσω δυσμενώς (αλλά με την καθωσπρέπει ενδυμασία μου) ένα απ τα εκατοντάδες άρθρα του συμπαθούς - κατα τα άλλα - γιαλαντζή συμβούλου του, επίσης γιαλαντζή Πρωθυπουργού της αποικίας "Ελλάς" Αντωνίου Σαμαρά του Μεγαλοπρεπούς. Το άρθρο για το οποίο και γίνεται λόγος, βρίσκεται εδω.  Και βρίσκομαι σε αυτη τη θέση, διότι είμαι αν μη τι άλλο, συνεργάτης του παρόντος ιστοτόπου. Εν πάσει περιπτώσει όμως, μιας και έχουμε ακόμη...δημοκρατία στην αποικία, θαρρώ πως έχω ακόμη το δικαίωμα να εκφράζω απόψεις που δεν είναι ταυτόσημες με άρθρα ατόμων που φιλοξενούνται εδώ.

Θα ξεκινήσω λοιπον με τα τερατώδη - έως του βαθμου ηλιθιότητας - ψεύδη του κυρίου Κρανιδιώτη. Μας λέει λοιπόν ο ευγενής μουσάτος, οτι "θαρθει η μέρα, που δεν είναι μακρυα, που θα απαλλαγούμε απο μνημόνια και ξένους..." Ψεύδος τερατώδες, εως και ηλίθιο. Σε τρείς εφημερίδες του εξωτερικου και σε άλλες τόσες του εσωτερικού, εχει γραφτεί το τελευταίο διάστημα, οτι η Ελλάδα μεθοδεύεται για να παραμείνει στον "γύψο" των μνημονίων μέχρι το 2040 με συντηρητικούς υπολογισμούς.

Δεν θα λάβω υπ´ όψιν ασφαλώς τους σαλτιμπαγκισμούς του Σαμαρά, ο οποίος, ως άλλος Ντειβιντ Κόπερφιλντ, έκοψε...τέσσερα χρόνια απ το χρονικό διάστημα που βγαίνουμε κατα την κρίση του, απ τα μνημονια, μέςα σε πέντε μόλις μέρες, λέγοντας πριν δυό βδομάδες, οτι θα βγουμε το 2020 τη μία φορά και την άλλη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Πρετεντέρη, οτι θα βγούμε το...2016!!! Τελικά πότε θα βγουμε κύριε Κρανιδιώτη απ τα Μνημόνια; Πότε μας λέει αλήθεια ο αρχηγός σου, ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ...ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ; Το 2020 ή το 2016;

Παμε παρακάτω. Μήπως ξέρεις εσύ κυριε Κρανιδιώτη να μας πείς, πόσο είναι τελικά το χρέος της Ελλάδας; Γιατί προφανώς, ούτε ο αρχηγός σου που τυφλά και χωρίς αιδω υπηρετείς, αλλα ούτε και ο υπηρέτης της τρόικας, ο κατ´ ευφημισμόν Υπουργός Οικονομικών της αποικίας, Στουρνάρας, το γνωριζει. Ο μεν Σαμαράς δήλωσε σε ομιλία του οτι το χρέος μας έχει πέσει δραματικά, απο 398 δις ευρώ στα...323 δις ευρώ κι επειδή θα μας χαριστούν λόγω τραπεζικών διαφορών απο την ανακεφαλαίωσή τους άλλα περίπου 23 δις, το χρέος μας παιζει κοντά στα 303 δις. Ο δε Στουρνάρας, ο οποίος και ειναι το αλτερ εγκο του Τόμσεν, δήλωσε τη προηγουμενη βδομάδα, οτι τελικά το χρέος μας παιζει κοντά στα 325 δις πανω κάτω ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ 23 ΔΙΣ! Δηλαδή στο μόνο που συμφώνησαν ειναι τα ...23 δις των τραπεζών!!!

Μα, θα μου πείτε και πάλι με τον ίδιο δραματικό τρόπο πως, λάθη γίνονται και πολλά και οποιος θέλει το αλάθητο να πάει στον καθολικισμό. Εγώ όμως κύριε μουσάτε μου, επειδή δε συμπαθώ τους παπιστές, δεν έχω καμία όρεξη να αλλαξοπιστήσω. Αλλά αυτά δεν είναι λάθη, ειναι Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΙΣΜΟΥ αφ ενός και αφ´ εταίρου, είναι αληθινά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ στις πλάτες ενός σκληρά χειμμαζόμενου λαού. Με ποιά λοιπόν σοβαρότητα, θα μπορέσετε εσείς να πείσετε κάποιον οτι ο...αγωνιστής Σαμαράς μάχεται τη Λερναία Υδρα του χρέους, τη στιγμή που ούτε ο ίδιος, αλλά ουτε και το δεξί οικονομικό του χέρι γνωρίζει, πόσα διάολε χρωστάμε και σε ποιούς;

Και καλά, ας τα αφήσουμε αυτά, γιατι δε τό χετε και σε τίποτε να μου κολλήσετε και καμιά ταμπέλα "λαικιστή" να χω κι άλλα. Ας πάμε σε εκείνο το αλήστου μνήμης, success story.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Αύξηση ανεργίας απο το 27,8 τον Αυγουστο του 2012 στο παγκόςμιο ρεκόρ του...29,8 τον Αύγουστο του 2013. 200.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, εν έτει 2013. Εργασιακός μεσαίωνας με 150.000 εργαζόμενους χωρίς αμοιβή, με ωρομίσθιους που αμοίβονται με 3,8 ευρώ την ώρα, αύξηση της ανασφάλιστης εργασίας, φορολογία στα όρια του περίφημου χαρατσιού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι νέοι συνταξιούχοι που...τόλμησαν να βγούν στη σύνταξη τα τρία τελευταία χρόνια, δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε...σέντσι. Και δεν ειναι φυσικά μόνον αυτά.

Κοντά στα άλλα, έχουμε και την πλήρη εκδίωξη όλων των μεγάλων Ομίλων επιχειρήσεων, που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται ακόμη σρις επιταγές της Μέρκελ και των μνημονίων, με τελευταία περίπτωση της εταιρείας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ενός κολοσσού που εν καιρώ υφέσεως, εξακολουθούσε να πληρώνει ικανοποιητικά τους εργαζόμενούς του, να εξάγει το αλουμίνιο της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη (μπαίνοντας στο ρουθούνι της νεοναζί Μέρκελ) και εν γένει, να ...φορτώνει με ευρουλάκια σε φόρους το αδηφάγο κράτος που δημιούργησε ο ...αγωνιστής του δικαίου και μοναδικός "σωτήρας" αρχηγός σου και ο συρφετός του. Και στο τέλος τί έγινε; Να φτάσει στο σημείο η ΔΕΗ να...του κόψει το...ρεύμα που το χρυσοπλήρωνε ο Ομιλος!!! Με τιμή 64 ευρώ την κιλοβατώρα(!!!) τη στιγμή που ο μέσος όρος στην Ευρώπη για την βιομηχανική κιλοβατώρα να βρίσκεται στα...35,8 ευρώ!!!

Και το πράγμα δεν σταματάει φυσικά εδώ. Ο Ομιλος θεωρώντας - και πολύ σωστά - οτι η κοστολόγηση απο τη ΔΕΗ για την κιλοβατώρα ξεπερνούσε τα όρια της αισχροκέρδιας, προχωράει σε δικαστική διαιτησία για την επίλυση του ζητήματος. Η Διαιτησία, μέχρι να βγεί η οριστική απόφαση, δέχεται το αίτημα του Ομίλου για την αναπροσαρμογή της τιμής στα 41,35 ευρώ και την επικυρώνει. Οχι όμως και η ΔΕΗ, η οποία - ακολουθώντας κατα γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης στο να γράφει στα παλαιώτερα των υποδημάτων της κάθε απόφαση δικαστηρίου που δεν την ευνοεί, καταστρατηγώντας και εξευτελίζοντας κάθε έννοια συνταγματικότητας και δικαίου, προχωρεί αυθαίρετα σε εξώδικη πράξη εναντίον του Ομίλου, ειδοποιώντας πως αν δεν εξοφληθεί το υπέρογκο ποσό που όφειλε ο Ομιλος με την προ διαιτησίας τιμη, θα γίνει επισήμως και διακοπή της παροχής ρεύματος στα εργοστάσια!!! Με αποτέλεσμα, αν κλείσει τελικά ο Ομιλος στην Ελλάδα, να πεταχτούν στο δρόμο 3.500 εργαζόμενοι!!!! 3.500 χιλιάδες κύριε Κρανιδιώτη, αγωνιστή του δικαίου του Σαμαρά!!! Αγωνιστή της πλατείας Κολωνακίου και των πέριξ εδεσματοπωλείων της Πλάκας. Ξέρετε τι σημαίνει η αποχώρηση απ την Ελλάδα ένας Ομιλος όπως αυτός του ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; Καταστροφη, αγαπητέ μουσάτε και πολυλογά κύριε Κρανιδιώτη.

Και ξέρετε κάτι; Ολως περιέργως, παρόμοιοι όμιλοι που επεξεργάζονταν αλουμίνιο στην Ιταλία, έχουν επίσης κλείσει προ διετίας. Και επίσης, όλως περιέργως, απο αυτό το κλείσιμο, οφελείται τα μέγιστα η Μερκελ και η Γερμανία, μεταφέροντας την επεξεργασία του μετάλλου στη Γερμανία. Και πάλι, επίσης όλως περιέργως, η γερμανική Hydro Aluminium Deutschland GmbH, ...συνελήφθη να ψάχνει χώρους και οικόπεδα, για να ...αναγείρει εργοστάσιο επεξεργασίας ...αλουμινίου!!!
Μπορείτε να μας απαντήσετε αγαπητέ μουσα-ντένιε αγωνιστή της δεκάρας, τι σημαίνουν όλα αυτα; Ή μήπως θα πρέπει και πάλι να καταφύγουμε στη...συνωμοσιολογία;

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ο επίσης αγωνιστής του ...δικαίου, Αντώνιος Σαμαράς ο Μεγαλοπρεπής, θα...σώσει την Ελλάδα; Διώχνοντας και καταστρέφοντας ο,τι έχει απομείνει απο την βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας; Ο προσωπικός σας φίλος λοιπόν, έχει άλλους σκοπούς αγαπητέ κύριε. Να παραδωσει στα γερμανικά συμφέροντα όλη τη χώρα, σε αντάλλαγμα την απαλλαγή του απο τυχόν ποινικές ευθύνες στην υπόθεση της Siemens και φυσικά την παραμονή της πατρίδας στο ευρώ, παρά το γεγονός οτι η χώρα δεν μπορεί να την αντέξει. Εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα των ολιγαρχών νταβατζίδων που εξακολουθούν, παρα τη σφοδρη κρίση, να λιμαίνονται τον δημόσιο κορβανά και φυσικά να μετατραπεί ολοκληρωτικά η πατρίδα μας σε χωματερή εργατων-δουλοπάροικων και σε απέραντο νεκροταφείο αναλώσιμων ελλήνων.

Ο δικός σας τώρα, ρόλος, ποιός ειναι τελικά; Στη περίφημη συνέντευξή του στον Πρετεντέρη, ο Σαμαράς προσποιήθηκε οτι αγνοεί και την ύπαρξή σας! Αντιθέτως όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, ηλεκτρονικών και συμβατικών, σας έχει καταχωρημένο ως...τον απολύτου εμπιστοσύνης μυστικοσύμβουλο του Σαμαρά. Σεις βέβαια, το αρνείστε. Κάπου όμως στη μέση, υπάρχει η αλήθεια. Γιατι ως γνωστόν, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Και ουδέν κρυπτόν υπο τον ήλιον.

Στην τελική κύριε Κρανιδιώτη, μπορείτε να πιστεύετε και να πράττετε ο,τι εσείς θεωρείτε σωστό. Μεγάλο παιδί είστε, μούσια μια σπιθαμή φέρετε, άρα έχετε πλήρη επίγνωση της βαρύτητας των λόγων σας. Εμάς όμως, γιατί μας ζαλίζετε με τις απύθμενες και βαρύγδουπες παπαριές σας; Τι συμφέρον έχετε να προπαγανδίζετε με αυτόν τον εμετικό τρόπο τα τερατώδη ψεύδη σας; Αλλοι σας έχουν αποκαλέσει πράκτορα της Μερκελ, άλλοι των τροικανών, αλλοι πάλι επιμένουν οτι επειδή είστε επιστήθιος (;) φίλος του Αντωνίου Μεγαλοπρεπούς, και επειδή αυτός βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, σεις αναλάβατε το...σκληρό, ομολογουμένως, έργο της...παρουσίασης απο μέρους σας, του άσπρου σε μαύρο και τούμπαλιν. Δε σας βγαίνει όμως, γιατί αγαπητέ κύριε, δεν τρώνε κουτόχορτο ΟΛΟΙ οι Ελληνες. Και πολύ περισσότερο απ όλους, οι Ελληνες της διασποράς κύριε. Η ομογένεια. Γιατί εαν τολμούσε ο άλλος φιλαράκος σας, ο Στουρνάρας, να ξεστόμιζε αυτές τις παπαρδελιές περί της εφαρμογής αυτού του τερατουργήματος που το ονομασε Ειδικό φόρο Ακινήτων στις περισσότερες αγγλοσαξωνικές χώρες και δη στην Αυστραλία, θα έτρωγε τουλάχιστον μια ...πυροβολαρχία απο ντομάτες στη μάπα. Ισως και κάτι περισσότερο. Κι αν έχετε αντίρρηση περί τούτου, προκαλέστε με να σας αναλύσω πώς φορολογούνται εδω στην Αυστραλία τα ακίνητα. Εδω, στη μάνα, αν μη τι άλλο, του σκληρού καπιταλισμού.

Στη τελική, κι επειδή μας πρήξατε με τις μπουρδολογίες σας, αι ...σιχτίρ κύριε Κρανιδίωτη. Και αντί να αναλίσκεστε σε διθυράμβους για τον επιστήθιο φίλο σας, θα σας συμβούλευα φιλικώτατα, να φροντίζετε περισσότερο τα...τροφαντά του οπίσθια, όπως άλλωστε πράττει καθε σφουγγοκωλάριος που σέβεται τον εαυτό του.



0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo