Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να "μπούν" στη Συρία! "Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες αρκετά», σχολιάζουν!

Αναθερμαίνονται μετά την τουρκοϊσραηλινή προσέγγιση τα σενάρια για εισβολή τουρκικών δυνάμεων στην Συρία, τόσο σε στρατιωτικό, όσο και και σε πολιτικό επίπεδο.

Σε στρατιωτικό επίπεδο, την ερχόμενη εβδομάδα εκτελείται άσκηση ανάπτυξης-μεταφοράς τριών ταξιαρχιών, δύο μηχανοκίνητων και μίας τεθωρακισμένης από το εσωτερικό της Τουρκίας στα τουρκοσυριακά σύνορα, ενώ ήδη μονάδες της δυτικής Τουρκίας έχει προσεγγίσει την περιοχή των συνόρων.

Σε πολιτικό επίπεδο ο Celalettin Yavuz, αντιπρόεδρος του τουρκικού Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Αναλύσεων (TÜRKSAM), δήλωσε ότι "Πλέον μια στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Συρίας κατά τους επόμενους μήνες είναι το πιο πιθανό σενάριο. Άλλωστε και η αιφνιδιαστική ρωσική άσκηση στην Μαύρη Θάλασσα σχετίζεται με ένα σενάριο εκκένωσης ρωσικού προσωπικού στη Συρία".

"Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες αρκετά", σχολίασε στην εφημερίδα Zaman σήμερα, προσθέτοντας,"Αλλά υπάρχει διαφωνία όσον αφορά τη χρονική στιγμή."

Σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει, κατά το τελευταίο δίμηνο, πιο ήπια διαμαρτυρίες του όσον αφορά το μέλλον του Άσαντ , οι ΗΠΑ και η Ρωσία φαίνεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με το θέμα, με τη Ρωσία να διατηρεί ναυτική βάση στο Ταρτούς της Συρίας μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.

Η εξίσωση, όμως που δεν έχουν λύσει και θα είναι πολύ δύσκολο να λύσουν, δυτικοί, Τούρκοι και Ισραηλινοί στην Συρία, ίσως δεν είναι η Ρωσία, με την οποία υπάρχουν πριθώρια "συννενόησης", όσο με το Ιράν και την Χεζμπολάχ. Εκεί τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά...



0 σχόλια :

Σα δε ντρέπεσαι απίθανε Φώτη Κουβέλη! Ενας λαός ντρέπεται για λογαριασμό σου!

Η πολιτική κατάντια ενός (πρώην) αξιόλογου ανθρώπου, που κάποτε υπηρέτησε τα (όποια) ιδανικά της "αριστεράς" και της ψευτο - κουλτούρας του κόκκινου "ψέματος"...

Ντροπή και συγχρόνως πρόκληση για το πολιτικό σύστημα αποτελεί πλέον ο γραφικός μεσόκοπος κύριος που συναποφασίζει με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο για τις τύχες του τόπου και στη συνέχεια πάει στη Βουλή και καταψηφίζει τις κυβερνητικές προτάσεις.

Τώρα με συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στη Real News ο κυρ Φώτης ανακοινώνει οτι ..."δεν θα ψηφίσουμε το χαράτσι"!

Σύμφωνα δε, με την εφημερίδα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι τυχόν συνέχιση του χαρατσιού στα ακίνητα αποτελεί νέο μέτρο και πρέπει να περάσει από τη Βουλή!!!

0 σχόλια :

Ειδικοί Οικονομολόγοι κάνουν έκκληση στους Κύπριους: "Φύγετε απ το ευρώ τώρα! Αύριο θα ναι αργά!"

Ο σύμβουλος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάνει δραματική έκκληση στην Κύπρο να φύγει απ το ευρώ όσο είναι καιρός

Έκκληση στην Κύπρο να φύγει από το ευρώ όσο είναι καιρός και στην Ε.Ε. να απορρίψει την καταστροφική ιδέα της συμμετοχής των καταθετών στις τραπεζικές εκκαθαρίσεις και διασώσεις απευθύνει μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην Real News ο Βέλγος οικονομολόγος Πολ Ντε Χράουε, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Λέουβεν και σύμβουλος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Αν τους έχει απομείνει ελάχιστη λογική θα πρέπει να αποχωρήσουν όσο είναι καιρός. Και εκτιμώ ότι αυτό μπορεί να γίνει με το σύστημα ελέγχου μεταφοράς κεφαλαίων που έχουν εγκαθιδρύσει. Τους επιτρέπει να το κάνουν» δηλώνει ο Ντε Χράουε ο οποίος δεν διστάζει να ασκήσει έντονη κριτική στη «μυωπική» πολιτική στάση της Γερμανίας, που έχει μπλέξει την ηθική με την οικονομία.

«Αυτοί οι άνθρωποι που προτείνουν τη συμμετοχή των καταθετών σε τραπεζικές διασώσεις με “κούρεμα” των αποταμιεύσεων δεν καταλαβαίνουν την ειδική θέση των τραπεζών στην οικονομία. Αν το κάνεις αυτό ωθείς την οικονομία σε βαθιά ύφεση, ανάλογη με αυτήν της δεκαετίας του 1920.

Λένε “πρέπει να τιμωρηθείτε”, όμως ξεχνάνε ότι αθώοι άνθρωποι είναι αυτοί που θα τιμωρηθούν, θα χάσουν τη δουλειά τους, εταιρείες και επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν. Είναι εξαιρετικά ηλίθιο και απερίσκεπτο, αλλά αποτελεί το νέο δόγμα που επιβάλλεται από τη Γερμανία και τις άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης».

Όσο για το αν μια έξοδος της Κύπρου θα θέσει τους πάντες άμεσα σε καθεστώς χρεοκοπίας, ο Πολ Ντε Χράουε είναι αποστομωτικός. «Μα είναι ήδη όλοι τους σε καθεστώς χρεοκοπίας. Δεν θα είναι χειρότερο»!

0 σχόλια :

Το σκοτάδι του Χρέους! Ενας στους τρείς μας, χρωστάει στο Δημόσιο!

Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της εφορίας βρίσκονται εκατομμύρια νοικοκυριά και ο μακρύς κατάλογος των οφειλετών στο Δημόσιο που αδυνατούν να εξοφλήσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους αυξάνεται δραματικά μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα

Τρεις στους δέκα φορολογουμένους ή 2.548.071 φυσικά πρόσωπα είχαν στα τέλη του 2012 συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 20,4 δισ. ευρώ.

Παρότι τα ποσά είναι αντιστρόφως ανάλογα του πλήθους των οφειλετών - οι επιχειρήσεις έχουν βάλει «φέσι» 744 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και τα φυσικά πρόσωπα 571 εκατ. ευρώ - είναι σαφές, ότι το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στα νοικοκυριά.

Η ανάλυση των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών, δείχνουν ως μέση ληξιπρόθεσμη οφειλή τα 432,5 ευρώ για κάθε φορολογούμενο, κάτι που σημαίνει ότι τα απλήρωτα χρέη δεν είναι άλλα από τον φόρο εισοδήματος, το χαράτσι ή τον φόρο ακινήτων που βομβαρδίζουν σε μηνιαία βάση τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, κάνοντας τους φορολογουμένους να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Από τις 140 ΔΟΥ το Φεβρουάριο μόνο 17 κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο είσπραξης εσόδων από ΦΠΑ και όλες οι άλλες εμφανίζουν αρνητικές επιδόσεις. Ενδεικτική της κατάστασης είναι και σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό των πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, έγιναν κοινωνοί των ανησυχιών του πρωθυπουργού που απαιτεί ...αποτελέσματα.

Συνολικά όμως τα έσοδα των ΔΟΥ ανήλθαν τον Φεβρουάριο σε 1,670 δισ. ευρώ έναντι στόχου είσπραξης 1,550 δισ. ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι η πορεία είσπραξης των εσόδων από τις ΔΟΥ εξελίσσεται ικανοποιητικά, «καταδεικνύοντας ότι οι προσπάθειες ενεργοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι σε σωστό δρόμο».

Βέβαια αυτό είναι περισσότερο προπέτασμα καπνού, καθώς η Τρόικα δεν θα εξετάσει τα αποτελέσματα ενός μήνα ή μίας εβδομάδας, αλλά το κατά πόσο η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013, ...εκτελείται στο σύνολό της!

Αναγκαία έστω και μικρή ανάσα με άμεση επιστροφή φόρων

Μια αναγκαία ανάσα στην αγορά αναμένεται να προσφέρει, ωστόσο η επίσπευση των διαδικασιών για την επιστροφή φόρων σε πάνω από 330.000 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιό του Υπουργείου Οικονομικών δίνεται εντολή στις εφορίες να «ξεπαγώσουν» τις επιστροφές φόρων ενώ καθιερώνονται διαδικασίες εξπρές για την επιστροφή των φόρων στους δικαιούχους.

Μάλιστα τα ποσά φόρων έως 300.000 ευρώ που έχουν εκκαθαριστεί και έχει εκδοθεί Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης επιστρέφονται εντός 10 ημερών, ενώ για μεγαλύτερα ποσά η επιστροφή πραγματοποιείται εντός δυο μηνών.

Έτσι, εντός των προσεχών ημερών περίπου 255.000 φυσικά πρόσωπα θα εισπράξουν επιστροφές φόρων εισοδήματος συνολικού ποσού 94,3 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 78.000 επιχειρήσεις θα πάρουν πίσω φόρους εισοδήματος ύψους 1,33 δισ. ευρώ, εντός των επομένων τριών μηνών.

Επιπλέον, το αργότερο σε 3 μήνες αναμένεται να έχουν καταβληθεί επιστροφές ΦΠΑ συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ σε 11.700 επιχειρήσεις. 

Η εξόφληση των εκκρεμών επιστροφών, γίνεται κατά σειρά απόλυτης χρονικής προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εκκαθάρισης του ΑΦΕΚ, με όσα έχουν εκκαθαριστεί παλαιότερα να προηγούνται.

0 σχόλια :

Έρχονται εφιαλτικές μέρες για τους Έλληνες με καύσωνες και πυρκαγιές!

Μία εντελώς διαφορετική εικόνα θα παρουσιάζει ο χάρτης της Ελλάδας μέχρι το τέλος του αιώνα που διανύουμε εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Μέχρι το 2100 οι ημέρες καύσωνα είναι πολύ πιθανό να έχουν πολλαπλασιαστεί ,ενώ τα ελληνικά δάση θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της πυρκαγιάς για 30 επιπλέον μέρες σε σχέση με σήμερα.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις προέκυψαν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLIMRUN που ολοκληρώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και παρουσιάζονται στην ενότητα του Οικοσκοπίου της διαδικτυακής χαρτογραφικής εφαρμογής του WWF Ελλάς για το ελληνικό περιβάλλον, σύμφωνα με κυριακάτική εφημερίδα.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Η κατάσταση παρουσιάζεται ακόμη πιο εφιαλτική σε ορισμένες περιοχές οι οποίες φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο και είναι η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η Θεσσαλία καθώς και τη νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

Σε αυτές λοιπόν ενδέχεται να αυξηθούν κατά 50%οι θερμές ημέρες για την περίοδο 2021-2050 και 100% μεταξύ 2071-2100.

Οι κατά μέσο όρο 6,7 ημέρες καύσωνα της περιόδου αναφοράς 1961-1990 προβλέπεται να διπλασιαστούν την περίοδο 2021-2050.

Προβλέπονται ακόμη 30 επιπλέον ημέρες αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς ανά έτος, ενώ η αύξηση της θερμοκρασίας φαίνεται να συνοδεύεται από αύξηση των ξηρών ημερών.

Η θέση της Πολιτείας

Αναγκαία κρίνεται η κινητοποίηση της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών η οποία θα επιτευχθεί μόνο με δυναμικές παρεμβάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο αρμόδιος ερευνητής για το πρόγραμμα CLIMRUN από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Χρήστος Γιαννακόπουλος, η WWF Eλλάς συμβάλλει στην προσπάθεια διατήρησης του φυσικού πλούτου της χώρας έχοντας ήδη διαθέσει στην Πολιτεία ολοκληρωμένες προτάσεις για την ουσιαστική βελτίωση του συστήματος δασοπροστασίας καθώς και την αποτελεσματική συμμετοχή των εθελοντών.

Τα εργαλεία άμυνας σύμφωνα με την οργάνωση είναι η δημιουργία ισχυρών εργαλείων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών, η οργάνωση και η λειτουργία ενός συστήματος απογραφής και παρακολούθησης των δασών όπως και η προώθηση ορθής και αειφορικής δασικής διαχείρισης και βεβαίως η άμεση θωράκιση των πολυτιμότερων δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

1 σχόλια :

Με υπέροχες εικόνες απ τη Μεσσηνία έρχεται το "Πρίν τα Μεσάνυχτα" με τον Ιθαν Χώκ

Εικόνες από τη Μεσσηνία με αφορμή ένα κινηματογραφικό ειδύλλιο που κρατά δύο δεκαετίες, φέρνει στην οθόνη το επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ...

...η οποία θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες στις 13 Ιουνίου. Η κάμερα ακολουθεί αυτήν τη φορά τους Τζέσι (Ίθαν Χοκ) και Σελίν (Ζιλί Ντελπί) στην Ελλάδα υπό τους ήχους του κομματιού «Για ένα τανγκό» (Χάρις Αλεξίου). Το ζευγάρι συναντήθηκε το 1995 σε ένα ταξίδι στη Βιέννη (στο «Πριν το Ξημέρωμα»), ενώθηκε ξανά στο Παρίσι το 2004 (στο «Πριν το Ηλιοβασίλεμα») και επιστρέφει φέτος στη Μεσσηνία, ολοκληρώνοντας την "ερωτική τριλογία των Ωρών".

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Λινκλέιτερ πραγματοποιήθηκαν στην Καρδαμύλη και συγκεκριμένα στο σπίτι του φιλέλληνα συγγραφέα Πάτρικ Λι Φέρμορ και σε άλλες τοποθεσίες της περιοχής.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς βρίσκεται και ο βραβευμένος με Οσκαρ, διευθυντής φωτογραφίας και παλιός συνεργάτης του Φιλοποίμενα Φίνου και της "Φίνος Φίλμ", ο Γουόλτερ Λάσσαλι, ο οποίος έντυσε με υπέροχη φωτογραφία σπουδαίες ταινίες της παραγωγού εταιρίας, όπως ο "Ζορμπάς", η "Ηλέκτρα", η "Αλίκη στο Ναυτικό", το "Τελευταίο Ψέμα", "Aliki My Love" κ.α.

«Ηταν υπέροχη εμπειρία που βρεθήκαμε ξανά όλοι μαζί, αυτήν τη φορά στην πανέμορφη Ελλάδα, και επισκεφθήκαμε και πάλι τη ζωή της Σελίν και του Τζέσι εννέα χρόνια μετά τη σκηνή στην οποία ο Τζέσι επρόκειτο να χάσει την πτήση του από το Παρίσι», έλεγαν σε κοινή δήλωσή τους ο σκηνοθέτης και το πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου και έλαβε θετικές κριτικές.

0 σχόλια :

"Φωτιές" (στον Πούτιν) ανάβει ο Γκορμπατσόφ: "Η Ρωσία οδεύει σε τέλμα!"

Ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ προειδοποίησε ότι πρόκειται να ξεσπάσουν νέες πολιτικές ταραχές στη Ρωσία εάν δεν υπάρξει εκδημοκρατισμός της κοινωνίας, παρά τις επιτυχίες που όπως είπε σημειώνει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην καταστολή των διαφωνούντων.

Ο Γκορμπατσόφ, οι πολιτικές του οποίου —η περεστρόικα (‘αναδιάρθρωση’) και η γκλάσνοστ («διαφάνεια»)— δεν αποδείχθηκαν επαρκείς για να εμποδίσουν την διάλυση της σοβιετικής ένωσης, έχει εκφράσει ανοικτά τη συμπάθειά του προς τους διαδηλωτές της ανερχόμενης μεσαίας τάξης, που μεταξύ άλλων καταγγέλλουν την εκλογική νοθεία και την διαφθορά του πολιτικού συστήματος.

«Οι αρχές έχουν καταφέρει να καταπνίξουν το κύμα των διαδηλώσεων για λίγο, αλλά τα προβλήματα δεν έχουν εξαφανιστεί. Εάν όλα παραμείνουν ως είχαν, (οι διαδηλώσεις) θα κλιμακωθούν», επισήμανε ο Γκορμπατσόφ σε μια διάλεξή του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.


«Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα προσπάθεια από τη ρωσική κοινωνία να προχωρήσει σε έναν αληθινό εκδημοκρατισμό, και αυτή θα έχει ιστορική σημασία», πρόσθεσε.


Η τοποθέτηση του Γκορμπατσόφ, που παραμένει ενεργός πολιτικά στα 82 του χρόνια κι ανήκει στην ομάδα των εκδοτών της εφημερίδας Νόβαγια Γκαζέτα, σημειώνεται καθώς ο Πούτιν, ο οποίος εξελέγη για μια τρίτη προεδρική θητεία πριν από ένα χρόνο, προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να ενισχύσει την εξουσία του.


Ο Πούτιν μοιάζει να προτιμά αντί να εμπλακεί σε διάλογο με τους αντιπάλους του να τους περιθωριοποιεί, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί μια ρητορική για θέματα εξωτερικής πολιτικής που μοιάζει να έχει στόχο την δημιουργία ατμόσφαιρας ενός έθνους που τελεί υπό πολιορκία. Πρόσφαυα θέσπισε ένα βραβείο για τους «ήρωες της εργασίας», που σε αρκετούς θύμισε τη σοβιετική εποχή, ενώ διέταξε έκτακτα στρατιωτικά γυμνάσια στην Μαύρη Θάλασσα.


Ο Γκορμπατσόφ είπε πως θεωρεί ότι η Ρωσία οδεύει σε τέλμα. «Έχουμε φτάσει στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν όταν διακόψαμε την περεστρόικα. Η πολιτική μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε απομίμηση. Χρειαζόμαστε ένα νέο σύστημα για την διακυβέρνηση της χώρας», υποστήριξε.


0 σχόλια :

25η Μαρτίου 2013: Στην Παρέλαση με την Λίτσα και στην Ακρόπολη με τον Κολοκοτρώνη

Η φετινή Παρέλαση για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, ναι, ήταν η πιο "ιδιωτική" που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί! Ιδιωτική για τους επισήμους. Οι οποίοι επιστράτευσαν πάνω από δέκα κλούβες των ΜΑΤ και όλες (ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ) τις αστυνομικές δυνάμεις της Αττικής, και ίσως και όχι μόνο, για να περιφρουρηθούν.
Τι ακριβώς φοβούνταν τόσο πολύ;


Γράφει η Χρυσαλία

Ότι και να φοβούνταν εμείς την ευχαριστηθήκαμε! Την Παρέλαση! Όσοι και όσες (τυχαία βέβαια) βρεθήκαμε στην οδό Πανεπιστημίου έως και την Ομόνοια, νιώσαμε την φωνή όλων των στρατιωτών μας να μας διαπερνά και να μας τραντάζει. Με δύναμη και χαρά! Εμείς! Γιατί από τον κο Παπούλια η παρέλαση πέρασε ήσυχα - ήσυχα. Ε, το καθήκον τους το έκαναν τα παιδιά. Από εκεί και πέρα φύλαξαν την ενέργειά τους για εκεί που άξιζε! Απ' ότι φαίνεται τουλάχιστον...!


Στη συνέχεια λίγο πριν το Σύνταγμα τα... οδοφράγματα αστυνομικών και ΜΑΤ μας παρέπεμπαν να στρίψουμε προς την Σταδίου, γιατί ο Παπούλιας δεν είχε φύγει ακόμα, στρίβαμε λοιπόν και βρισκόμασταν μπροστά στο... τείχος από κλούβες εξαιτίας του οποίου ούτε στο περίπτερο της Πλατείας δεν μπορούσες να πας. (Το προσπάθησα, γιατί είχα ξεμείνει από φιλμ. Δεν...)

Η Λίτσα όμως είχε αποφασίσει να έρθει έτσι κι αλλιώς στο Σύνταγμα ντυμένη με ανάλογη στολή τιμητικά για την ημέρα, οπότε όταν αποχώρησαν οι κλούβες και ξεκίνησαν οι υπόλοιποι για την Ακρόπολη (θα σας πω σε λίγο γιατί), μου λέει "Πάω να μια βόλτα και από την Πλατεία, έτσι να περάσω λίγο με την Σημαία." Ε, της λέω, θα έρθω μαζί σου, ποιος θα σε φωτογραφίσει; Βασικά, την είχαν φωτογραφίσει πολλοί, και επαγγελματίες και περαστικοί, αλλά δεν την είδα πουθενά στο διαδίκτυο. Πουθενά... Και δεν "σερφάρω" και σπάνια. Τέλος πάντων...

Φτάνουμε λοιπόν στο επάνω μέρος της Πλατείας με την Λίτσα, χαιρετάει τα μέλη της Σπίθας που κάθονταν εκεί, πηγαίνουμε μετά προς την εξέδρα και τραβάμε κάποιες φωτογραφίεεεεεεεεεεες.......... Ήρθαν και κάτι αστυνομικοί εκεί κοντά στην εξέδρα αλλά δεν μας είπαν τίποτα. Και μια κυρία προσφέρθηκε να κρατάει και την ζακέτα της Λίτσας για διευκόλυνση...

Στην Ακρόπολη λοιπόν, την ίδια ώρα λίγο μετά την παρέλαση, είχε διοργανωθεί μια τιμητική τελετή με κατάθεση στεφάνου μπροστά από το άγαλμα του Στρατηγού Μακρυγιάννη στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εκεί ήταν και ο Κολοκοτρώνης. Όχι, εντάξει, ο σωσίας του. Πολύ πιστός σωσίας του όμως!


Πριν την κατάθεση του στεφανιού, υποδεχτήκαμε και τον προσκεκλημένο λυράρη, τραγουδήσαμε με την συνοδεία του όλοι μαζί τα τραγούδια της Επανάστασης που έμειναν στην Ιστορία και για κλείσιμο ψάλλαμε τον Εθνικό Ύμνο. Έτσι γιορτάσαμε! Α, και ακριβώς πριν τον Εθνικό Ύμνο αναφέρθηκαν δυνατά ένα ένα τα ονόματα των Αγωνιστών και Αγωνιστριών του '21, για το καθένα από τα οποία φωνάξαμε "Αθάνατος/η"! Όπως: "Μαντώ Μαυρογένους!" "Αθάνατη!" Εκείνη την ώρα μας πλησιάζει και ένας τουρίστας και μας ρωτάει "Excuse me, what does "athanatos" mean?" "Immortal", του απαντάω.


Ο κύριος που βρίσκεται στην επάνω εικόνα στα αριστερά και στην κάτω εικόνα στα δεξιά και που κρατάει τα δύο στηρίγματα ενός λαβάρου που είχε φτιάξει ο ίδιος, θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί από τους περαστικούς του δρόμου αυτό που λέμε... "νούμερο". Φοράει πάντως μια αυθεντική Ηπειρώτικη στολή ενώ, όπως προαναφέρθηκε, μπήκε στην διαδικασία να φτιάξει μόνος του ένα λάβαρο αποτελούμενο από την σημαία και τους Αγωνιστές του '21 απεικονιζόμενους στις δύο όψεις της. Κρατώνας το λάβαρο αυτό περπάτησε από την Ομόνοια έως και την Ακρόπολη. Κι εδώ δεν μπορώ να μην κάνω της εξής πρόταση: Μήπως να γίνουμε όλοι "ΝΟΥΜΕΡΑ"...;



0 σχόλια :

Αυτό μόνο μας έλειπε! Φανατικός φιλότουρκος ο νέος Υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ!

Όχι απλά φιλότουρκος, αλλά και ... κεμαλιστής μας προέκυψε ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χάγκελ (στη φωτό με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μ.Ομπάμα).

Συγκεκριμένα στην πρώτη του συνέντευξη, ο Τσακ Χάγκελ, από τoν οποίο δυστυχώς θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα σε ότι αφορά την αμυντική θωράκιση της Ελλάδα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δήλωσε ..."θαυμαστής του Ατατούρκ και των Τούρκων"!

Μάλιστα ανέφερε συγκεκριμένα ότι "Στη Δύση δεν… εκτιμούμε επαρκώς τον Κεμάλ Ατατούρκ και εξ αυτού του λόγου δεν έχουμε αντιληφθεί τη νέα Τουρκία".

Νομίζουμε ότι οποιοδήποτε σχόλιο, εν προκειμένω περιττεύει για την πορεία των ζητημάτων που άπτονται τυο τριγώνου σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας-ΗΠΑ, τουλάχιστον όσο καιρό ο συγκεκριμένος είναι σε αυτό το πόστο.

Το κακό είναι ότι η ελληνική πολιτική ελίτ, μεγαλωμένη μέσα στο περιβάλλον του "αμερικανικού κολλεγίου" και εν συνεχεία των αμερικανικών πανεπιστημίων είναι ψυχικά "δεμένη" με μία γεωστρατηγική κατεύθυνση και έναν γεωπολιτικό προσανατολισμό, με τέτοιο τρόπο που ... από συνήθεια, πάνω από τα συμφέροντα της χώρας τους βάζει τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όμως να δούμε που θα καταλήξει αυτή η ιστορία με το νέο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ...

0 σχόλια :

H προσωπική και πολιτική τραγωδία Σαμαρά, ο Στουρνάρας και ο γερμανικός ομφάλιος λώρος

Διαβάζουμε με δέος ότι η χθεσινή επίσκεψη του Σαμαρά στο, κατ΄ευφημισμόν, οικονομικό επιτελείο του Γιάννη Στουρνάρα κράτησε 5 ολόκληρες ώρες. Σήμερα ο πρωθυπουργός συνάντησε ξανά τον Στουρνάρα, ενώ αυτή τη φορά στο παρεάκι έχει προστεθεί και ο Προβόπουλος

Και η αυτονόητη ερώτηση που έρχεται στο νου: Γιατί έπρεπε να περάσει ένας χρόνος σχεδόν για να αντιληφθεί ο πρωθυπουργός την ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου του κ. Στουρνάρα; Τι του δίδαξε η πολυετής προσωπική του εξορία, όταν ο ίδιος-ως πρωθυπουργός πλέον- επαναλαμβάνει το μοιραίο λάθος του Καραμανλή, ο οποίος αυτοκτόνησε πολιτικά βαπτίζοντας σε τσάρο της οικονομίας έναν διαπλεκόμενο πολιτικό όπως ο Γιώργος Αλογοσκούφης;

Πως να εμπιστευθείς έναν Στουρνάρα ο οποίος αποδεικνύεται δυσφήμιση για τον όρο «τεχνοκράτης» μια και κρέμασε την υπουργική του θητεία στο χυδαίο μπακαλίστικο χαράτσι του Βενιζέλου και στην κολακεία προς το πρόσωπο του Σόιμπλε; Μπορείς να διασώσεις την οικονομία μιας χώρας με αυτά τα προσόντα;

Ατυχώς για τον τεχνοκράτη Στουρνάρα του ΙΟΒΕ- που διέθετε λύσεις εξόδου από την κρίση- όταν του δόθηκε ευκαιρία να τις κάνει πράξη κατάντησε πιο αποτυχημένο κακέκτυπο του Βενιζέλου, ακόμη και από τον βουλιμικό αμοραλιστή Σαχινίδη.

Μπορεί ένας υπουργός με μοναδικό προσόν τις κολακείες προς το πρόσωπο του Σόιμπλε να διασώσει μια οικονομία καιόμενη βάλτο;

Τι είναι όμως αυτό που κρατάει τον Στουρνάρα στη θέση του; Ποια κοινή μοίρα τους συνδέει με τον Σαμαρά; Μήπως αυτή η κοινή μοίρα έχει τις ρίζες της στην «γερμανική διαπλοκή» η οποία παρ΄ολίγο να επαναφέρει τον Συμπιλίδη στην Βουλή και η οποία «απήλλαξε» την Siemens –με υπογραφή Στουρνάρα-από τις ευθύνες της απέναντι στο ελληνικό κράτος;

Μήπως αυτή η κοινή μοίρα έχει τις ρίζες της στην «γερμανική διαπλοκή» η οποία επιχειρεί να ελέγξει και να επιβάλλει τις διαδικασίες στον ΟΠΑΠ;

Μήπως τελικά αυτή η κοινή "γερμανική μοίρα" καθορίζει και την προσωπική πολιτική τραγωδία του Σαμαρά;

Και κάτι ακόμη: Oφείλει να γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι στην εποχή μας δεν μπορούν να διατηρηθούν εύκολα στεγανά-βλέπε Wikileaks.

Θα ρισκάρει την πολιτική του καριέρα και την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας επειδή δεν έχει βρει την δύναμη να κόψει τον «γερμανικό ομφάλιο λώρο»;

0 σχόλια :

Μία προειδοποίηση από το παρελθόν για το κοντινό μέλλον....

Όταν ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ιαπωνίας με δημόσιο χρέος 230% του ΑΕΠ δηλώνει ότι το χρέος αυτό δεν είναι βιώσιμο συμβαίνουν δύο πιθανά πράγματα: 'Η ετοιμάζεται να κάνει σημαντική υποτίμηση του γιέν (πάνω από 50%) ή κάποια μορφή αναδιάρθρωσης-διαγραφή του ιαπωνικού χρέους αντίστοιχου ύψους!

Στην παρούσα περίοδο οι αγορές κάνουν carry trade.

Δανείζονται σε γιέν που αναμένουν ότι θα πέσει λόγω πληθωρισμού κατά 2% και αγοράζουν άλλα περιουσιακά στοιχεία ή νομίσματα με καλύτερες αποδόσεις.

Τί θα συμβεί όμως αν ξαφνικά γίνει μία υποτίμηση σαν αυτή που περιέγραψα;

'Oσοι έχουν δανεισθεί με collateral σε γιέν θα κληθούν ξαφνικά από τις τράπεζες τους να καλύψουν τα δάνεια στα άλλα νομίσματα.

Αυτό δεν είναι όμως εφικτό σε περιβάλλον οικονομικού χάους.

Ξαφνικά οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες θα αντιμετωπίσουν μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και θα πρέπει να τα τακτοποιήσουν εντός δύο ημερών με εσπευσμένες πωλήσεις σε χρηματιστήρια και αγορές συναλλάγματος.

Οι έντονες διακυμάνσεις θα φοβήσουν τις αγορές και προληπτικά θα τις κλείσουν για μερικές ημέρες.

Το κακό όμως είναι ότι μπορεί να θελήσουν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το μοντέλο αυτό.

Η αντίστοιχη σκέψη από τις ΗΠΑ, κατά σύμπτωση πριν μερικές ημέρες...

Καταλάβατε τώρα γιατί κάποιοι ξαφνικά τα έβαλαν με μία μικρή χώρα που εκτελούσε διεθνές banking στην περιοχή της Μεσογείου?

Oι ελεύθεροι σκοπευτές είναι πολύ επικίνδυνοι για την διεθνή οικονομία, ιδιαίτερα όταν διαχειρίζονται τα ρωσικά κεφάλαια, που δεν δεσμεύονται από καμμία κεντρική τράπεζα στις κερδοσκοπικές τους κινήσεις.

Αν νομίζετε ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, διαβάστε μία προειδοποίηση από το παρελθόν, την οποία και γράψαμε στο Ramnousia πριν από 1,5 περίπου χρόνο...

"Την 31 Ιανουαρίου 1934 υποτιμήθηκε το δολάριο Αμερικής κατά 40,4% και καθορίσθηκε η τιμή του χρυσού σε 35 δολάρια η ουγγιά. Είχε προηγηθεί την 19.4.1933 η εγκατάλειψη του κανόνα του χρυσού.

Με δεδομένο ότι η οικονομική κρίση του 1929 κατέληξε μετά από 4 χρόνια και 3 μήνες περίπου στη λήψη του απαιτούμενου διορθωτικού μέτρου αναμείνατε το αργότερο έως το τέλος του 2012 (2008+4) μια αντίστοιχα μεγάλη υποτίμηση του δολαρίου Αμερικής.

Η συνέπεια ενός τέτοιου μέτρου θα είναι η κατάρρευση της ζώνης του ευρώ, καθώς όλα τα εξαγόμενα και "τιμολογούμενα" σε ευρώ αγαθά θα γίνουν πανάκριβα και μη ανταγωνιστικά, ενώ παράλληλα το δημόσιο χρέος των χωρών του ευρώ θα ανατιμηθεί αντίστοιχα.

Καταλάβατε τώρα τι περιμένει ο Σορός και τοποθετήθηκε πρόσφατα μονο σε χρυσό;"

Το σχέδιο της τελικής λύσης και η μεθοδολογία που θα εφαρμοσθεί;

Η Διεθνής ανταλλαγή χρεών, η οποία είναι και η μόνη λύση στο παγκόσμιο πρόβλημα χρέους.

Και η κρίση στην Ισπανία ετοιμάζεται...

H μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας Bankia που δημιουργήθηκε το 2011 και η κάθε μετοχή της πουλήθηκε τότε 3,75 ευρώ , απέκτησε πριν τέσσερεις ημέρες τιμή 0,01 ευρώ, πέφτοντας την Δευτέρα κατά 41%.

Δείτε και το σχετικό άρθρο των New York Times....

Πολλές συμπτώσεις δεν νομίζετε;

0 σχόλια :

Απίστευτο! Ο Μπίλ Γκέιτς πίσω απο τη Monsanto! Επενδύει στην...πείνα της ανθρωπότητας;

Γιατί άραγε ο Bill Gates, ένας άνθρωπος που χαιρετίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως ..."φιλάνθρωπος", "άγιος" και άλλα τέτοια φαιδρά, να ρίχνει δισεκατομμύρια σε αυτό το είδος της επιχείρησης;

Ο Bill Gates, είναι βασικά γνωστός ως ο ιδρυτής της Microsoft, και ο κατασκευαστής του διάσημου λειτουργικού συστήματος των Windows. Πλούσιος, αποσύρθηκε από την ηγεσία της εταιρείας και με τα χρήματά του έχει χρηματοδοτήσει τις τεχνολογίες γενετικής τροποποίησης, γεω-μηχανικής, πειραματικών εμβολιασμών και την εξάπλωση της Monsanto.

Εταιρεία που χρησιμοποιεί τα ίδια της κεφάλαια για να καταβάλει τεράστιες οργανώσεις να παραποιούν δηλώσεις και να εξαπλωθούν οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί.

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν να διαβάσει κανείς ότι Gates κατέχει 500.000 μετοχές της Monsanto με κύκλο εργασιών: 23 εκατομμύρια δολάρια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Bill και η Melinda Gates Foundation συνεργάζονται με την Cargill, με στόχο την εξάπλωση της γενετικά τροποποιημένης σόγιας στον τρίτο κόσμο.

Η Cargill είναι μια πολυεθνική εταιρεία (με κύκλο εργασιών 133 δισεκατομμύρια δολάρια), που παραβιάζει την εργατική νομοθεσία και της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από το Διεθνές Ταμείο για τα εργασιακά δικαιώματα εμπορίας παιδιών από το Μάλι και την υποδούλωση παιδιών ως εργάτες στις φυτείες κακάο, όπου είναι αναγκασμένα να εργάζονται 12 με 14 ώρες την ημέρα, με πενιχρούς μισθούς και κακή διατροφή.

Η εταιρεία συνεχίζει εν τω μεταξύ να αγοράσει βαμβάκι από το Ουζμπεκιστάν, όπου είναι γνωστό για το αποτέλεσμα της παράνομης απασχόλησης των ανηλίκων.

Ο Bill Gates παρέχεται σε πρώτο πρόσωπο για διαφημίσεις υπέρ των ΓΤΟ της Monsanto, όπου την προτείνουν ως μαγική «λύση» για την πείνα στον κόσμο, ακόμα και όταν ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει ότι οι ΓΤΟ δεν μπορούν να καταπολεμήσουν την πείνα καθώς και την παραδοσιακή γεωργία.

Το θέμα της πείνας στον κόσμο, έχει μελετηθεί ιδιαίτερα από τη Διεθνή Αξιολόγηση της Γεωργικής Επιστήμης και Τεχνολογίας για την Ανάπτυξη (IAASTD), μια ομάδα από 900 επιστήμονες και ερευνητές. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι αρκετά σαφής: 900 επιστήμονες συμφωνούν ότι οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες δεν είναι η λύση για την πείνα στον κόσμο. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν το 2008, πολύ πριν ο Bill Gates γίνει μέτοχος.

Ακόμη και η Ένωση Ανήσυχων Επιστημόνων εξέτασε την αλήθεια για τις καλλιέργειες που παράγονται από το ΓΤΟ, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι οι σπόροι των ΓΤΟ μακροπρόθεσμα δεν παράγουν καμία αύξηση στις καλλιέργειες, ενώ έχουν υψηλό κόστος και μεταφέρουν ένα μεγάλο ποσό από βλάβες στην υγεία και το περιβάλλον. Η έλλειψη επιστημονικής βάσης της Monsanto ήταν τόσο εμφανής στα μάτια της Ένωσης που κατέγραψε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια, σε μια έκθεση το 2009 με τίτλο Collected πτώχευση.

Γιατί λοιπόν, ο Bill Gates, ένας άνθρωπος που χαιρετίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως φιλάνθρωπος άγιος, χύνει εκατομμύρια - αν όχι δισεκατομμύρια - σε αυτό το είδος της επιχείρησης; Γιατί μας λένε ότι οι ΓΤΟ μπορούν να καταπολεμήσουν την πείνα στον κόσμο, όταν ξέρουν ότι δεν είναι αλήθεια;

0 σχόλια :

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Β. Κορέα κάνει επιστράτευση και τίθεται σε κατάσταση πολέμου!

Σε κατάσταση πολέμου και επίσημα η Β.Κορέα - Άνοιξαν όλα τα καταφύγια - Αρχίζει ο Γ' Παγκόσμιος;

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η χώρα έχει τεθεί σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας, κλιμακώνοντας την κρίση στην κορεατική χερσόνησο, η οποία οξύνθηκε μετά τις νέες διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Πιόνγκγιανγκ, εξαιτίας των πυρηνικών δοκιμών που εξελίσσει.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές από τη Νότια Κορέα, οι Βορειοκορεάτες άνοιξαν το σύνολο των καταφυγίων της χώρας, ακόμα και αυτά που βρίσκονται σε επαρχιακές πόλεις, και ταυτοχρόνως ξεκίνησαν επιστράτευση με στόχο να αυξηθεί εντός δύο ημερών κατά 20% ο αριθμός του προσωπικού που βρίσκεται υπό τα όπλα και ο οποίος αριθμεί ήδη 1 εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες.

Ίσως η πιο ανησυχητική εξέλιξη είναι ότι οι μονάδες πυροβολικού που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα και σε απόσταση βολής από την πρωτεύουσα Σεούλ υποχώρησαν σε οχυρωμένες θέσεις, κάτι που σημαίνει ότι λαμβάνουν διάταξη μάχης. Ταυτόχρονα, δύο τεθωρακισμένες μεραρχίες αναπτύχθηκαν κατά μήκος των συνόρων σε προκατασκευασμένες οχυρές θέσεις.

Σε βορειοκορεατική ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA και κοινοποιήθηκε σε όλα τα θεσμικά και στρατιωτικά όργανα του καθεστώτος αναφέρεται ότι:

«Από τη στιγμή αυτή και μετά, οι σχέσεις Βορρά-Νότου, εισέρχονται στην κατάσταση πολέμου και όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ του Βορρά και του Νότου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως"!!!

Σημειώνεται ότι τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου είναι σε τεχνική «κατάσταση του πολέμου» επί σειρά δεκαετιών, καθώς ο κορεατικός πόλεμος της περιόδου 1950-53, έληξε με ανακωχή και όχι με κάποια συνθήκη ειρήνης.

0 σχόλια :

O ...ρομαντικός περίπατος στο κανάλι της Μάγχης, που άλλαξε για πάντα την Ευρώπη!

To Deauville είναι ένα όμορφο γαλλικό θέρετρο στο κανάλι της Μάγχης ή αν προτιμάτε στη Νορμανδία, την οποία προτιμούν πολλοί επώνυμοι και πλούσιοι, Γάλλοι και ξένοι, για διακοπές

Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου. 

Όμως, το Deauville θα μείνει πιθανόν την Ιστορία για κάτι άλλο αν συνεχιστεί η σημερινή, τεταμένη κατάσταση στην ευρωζώνη, που αυξάνει τις πιθανότητες διαζυγίου κάποιου κράτους-μέλους με το ευρώ. 

Αναφερόμαστε στη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Δωροθέας Μέρκελ με τον τότε Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στην περιοχή τον Οκτώβριο του 2010. 

Ο περίπατος που είχαν κάνει οι δυο τους στην παραλία της όμορφης πόλης έμελλε να αποβεί καθοριστικός για τις μελλοντικές εξελίξεις στην ευρωζώνη. 

Κι αυτό γιατί η Α. Μέρκελ «έπεισε» τον Σαρκοζί να συμφωνήσει σε κάτι που έμελλε να αποβείμοιραίο για αρκετές χώρες της ευρωπεριφέρειας και για την ευρωζώνη γενικότερα. 

Αναφερόμαστε στην απόφαση να συνεισφέρουν οι ιδιώτες στην επίλυση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης μέσω του «κουρέματος» των κρατικών χρεογράφων που κατείχαν. 

Η ιδέα ήταν ότι οι τράπεζες και οι άλλοι ιδιώτες επενδυτές θα έπρεπε να αναλάβουν το κόστος των λανθασμένων επιλογών τους και να μην περιμένουν ότι θα τους σώσουν οι φορολογούμενοι. 

Η γνωστοποίηση της απόφασης ήταν αρκετή για να ανεβάσουν οι αγορές το κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας στα ύψη, αποκόβοντας ουσιαστικά τις συγκεκριμένες χώρες από τις αγορές. 

Το επόμενο βήμα ήταν να μπουν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία σε πρόγραμμα προσαρμογής. 

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI), που ήταν φυσικό επακόλουθο της απόφασης στο Deauville, υλοποιήθηκε αρκετά αργότερα, το α΄ τρίμηνο του 2012. 

Ακόμη κι η απόφαση του eurogroup για τις κυπριακές καταθέσεις έχει τη βάση της στηγαλλογερμανική συμφωνία του Deauville.H απόφαση ότι οι μεγαλοκαταθέτες θα συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση των κυπριακών τραπεζών βασίζεται στη φιλοσοφία ότι θα πρέπει να επωμίζονται το κόστος της διάσωσηςμαζί με τους μετόχους και τους ομολογιούχους τους. 

Στόχος είναι να μη σηκώσουν όλο το βάρος, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, οι φορολογούμενοι των χωρών του Βορρά, που δανείζουν τις χώρες της ευρωπεριφέρειας. 

Φυσικά, αυτό συμβαίνει γιατί η Γερμανία έχει επιβληθεί, καθώς η γαλλική οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα, ο Σαρκοζί έχει απέλθει και ο Ολάντ που τον διαδέχθηκε δεν δείχνει να έχει τις απαιτούμενες ηγετικές ικανότητες για να σταθεί απέναντι στην Α. Μέρκελ ως ίσος προς ίση. 

Η μεν Α. Μέρκελ έχει μπροστά της τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και θέλει να επιβάλει τις απόψεις της για να ενισχύσει το ηγετικό προφίλ της, ο δε Φρ. Ολάντ έχει έναν αδύναμο σύμμαχο στον Ισπανό πρωθυπουργό Μ. Ραχόι, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει κενό εξουσίας στη Ρώμη. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, το γαλλογερμανικό ντιλ του Deauville τον Οκτώβριο του 2010 συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλές από τις σημερινές αποφάσεις που «κυνηγούν» την ευρωζώνη και δυνητικά απειλούν τη συνοχή της. 


0 σχόλια :

Το πολιτικό ξόανο απειλεί με αποκαλύψεις για το διωγμό της! Ποιά είναι; Μα η...Σούλα Μπρμπίλη!

Eνα πολιτικό ξόανο, η περίφημη «κηπουρός» του ΓΑΠ, Σούλα Μπιρμπίλη, που ζούσε στο Παρίσι με μισθό ...αστρονομικό και διαμέρισμα καλύτερο απ του Ολάντ για να...ξύνει τα νύχια της και να κάνει...μανικιούρ και μοντέρνες coupe στα μαλλιά της, απειλεί με αποκαλύψεις για τον... διωγμό της! Τι άλλο ακόμη θα δούμε και θα ακούσουμε ακόμη απ' αυτά τα σκουπίδια Θεέ μου...

Εξοργισμένη με όσους της αφαίρεσαν την καρέκλα και τα προνόμια της μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ φαίνεται να είναι η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία έλαβε εντολή να αποχωρήσει τον Ιούνιο από τη θέση της.

Η πρώην "κηπουρός" του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία πρόλαβε ο πρώην πρωθυπουργός να βολέψει λίγο πριν την κατάρρευση του, απειλεί πως τον Ιούνιο θα μιλήσει για εκείνους που της στέρησαν το 300 τ.μ. διαμέρισμα σε πολυτελή συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας που πληρώνει ο ελληνικός λαός, τονίζοντας πως θα αναφερθεί και στα αίτια της κίνησης τους.

Τη θέση πάντως της κας. Μπιρμπίλη, αποφασίστηκε να πάρει ο 64χρονος Καθηγητής Γεωγραφίας και Χωροταξίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης κ. Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης.

Αντί λοιπόν η κ. Μπιρμπίλη να σκύψει το κεφάλι και να επιστρέψει στην Ελλάδα, απειλεί με περίσσιο θράσος όποιον «τολμήσει» να την βγάλει από την πολυτελή κατοικία στη Champs Elysses…

Δεν το χωράει ανθρώπου νους πώς μία από τις επιφανέστερες «κηπουρούς» της εφιαλτικής διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου έχει το θράσος να εκτοξεύει απειλές.

Από το γυμναστήριο που φέρεται να γνωρίστηκε με τον Γ. Παπανδρέου, βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και μάλιστα χωρίς να αλλάξει, δηλαδή φορώντας τα αθλητικά της παπούτσια.

Απ’ το πουθενά έγινε Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, μετά πρέσβης στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι και μάλιστα με τον εξωφρενικό μισθό των 25.000 ευρώ μηνιαίως και με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Από πού κι ως πού; Για ποιες υπηρεσίες πληρωνόταν από το ελληνικό κράτος με 25.000 ευρώ;

Δυστυχώς ο ελληνικός λαός συνεχίζει να πληρώνει μέχρι και σήμερα τα «ρουσφετάκια» του Γ. Παπανδρέου στους «κολλητούς» και «κολλητές» του, που έχουν και το θράσος να εκτοξεύουν απειλές. Έτσι φαίνεται πως τους «δασκάλεψαν».

0 σχόλια :

Ο Καμμένος κατακεραυνώνει τον Χρυσοχοίδη!

Σφοδρή σύγκρουση εκτυλίχθηκε στη Βουλή μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη!

Αφορμή στάθηκαν οι κατηγορίες του Πάνου Καμμένου για τον ρόλο του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Αντρίκου Παπανδρέου, οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για επιχορήγηση, που σύμφωνα με τον ίδιο, είχε λάβει ο Αντρίκος Παπανδρέου από την ΕΕ, προφασιζόμενος μία δήθεν μελέτη για τον Ασωπό ποταμό.

Τότε, παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είπε απευθυνόμενος προς τον Πάνο Καμμένο: «Εσείς έχετε ζητήσει συγνώμη στο δικαστήριο από τον Αντρίκο Παπανδρέου και έρχεστε εδώ και το κατηγορείτε».

«Επέμεινε να τριφτεί στη γκλίτσα του τσοπάνου ή μάλλον στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» απάντησε ο Πάνος Καμμένος στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και συνέχισε:

«Το δεξί χέρι του κ. Χρυσοχοΐδη, ο εισαγγελέας κ. Διώτης, ανέφερε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει ποινικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ. Είπε δηλαδή, αυτό που έλεγαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ότι έχει ποινικές ευθύνες, ότι συγκάλυψε, ότι είχε στα χέρια του το στικάκι και μαζί με ανθρώπους όπως ο κ. Χρυσοχοΐδης –πιθανώς στη διερεύνηση που θα γίνει στο ειδικό δικαστήριο- θα δούμε και ποιους εκβιασμούς έκαναν» είπε ο κ. Καμμένος.

«Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού λοιπόν είναι εμπλεκόμενος κ. Χρυσοχοΐδης με ΜΚΟ για τον Ασωπό και ζήτησα από τον υπουργό να ψάξει να βρει τι ακριβώς έχει κάνει αυτή η ΜΚΟ». Μεταξύ άλλων καταγγελιών για τον Αντρίκο Παπανδρέου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον Μ. Χρυσοχοΐδη, πως εκείνος τοποθέτησε τον «φίλο» του Γριβέα στο Τ.Τ., «έδωσε δάνειο στον εαυτό του 17 εκατ. ευρώ και την κοπάνησε».

«Εγώ δεν ζήτησα ποτέ συγνώμη και δεν θα κάνω πίσω εάν δεν πάει στη φυλακή αυτός και όλη του η οικογένεια» και συμπλήρωσε καταγγέλλοντας τον Αντρίκο Παπανδρέου πως έλαβε από τον ΕΟΤ και από δύο εμπλεκόμενους υπουργούς Τουρισμού επιχορήγηση δήθεν για την προώθηση του τουρισμού και έκανε συνέδριο για την Σοσιαλιστική Διεθνή με αυτά τα χρήματα. «Αυτές τις κομπίνες κάνατε» τόνισε χαρακτηριστικά, ο Πάνος Καμμένος μιλώντας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη οποία είχε διετελέσει υπουργός ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Κλείνοντας, ο Πάνος Καμμένος κάλεσε με αυστηρό ύφος τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να προσέχει πως απευθύνεται σε εκείνον και το κόμμα του.

Παίρνοντας τον λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, αρνήθηκε πως γνωρίζει τον Κυριάκο Γριβέα, αρνήθηκε πως έχει την οποιαδήποτε σχέση μαζί του και πως τον είχε εκείνος τοποθετήσει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

0 σχόλια :

To σχέδιο είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ! Και στον Καναδά ή δήμευση καταθέσεων!

Παγκόσμιο όπως αποδεικνύεται είναι το παιχνίδι και ο σχεδιασμός για τη νέα οικονομική ατζέντα των κέντρων εξουσίας ενάντια στις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες και μάλλον η Κύπρος ήταν η αρχή!

Στόχος: Να βγουν τα λεφτά από τις τράπεζες και να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματα που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις!

Όπως αποκαλύπτεται ο Καναδάς είναι η επόμενη χώρα όπου θα ισχύσει το μέτρο της «δήμευσης» ή του «κλαδέματος» των καταθέσεων όπως αναφέρεται ρητώς στο νέο οικονομικό πρόγραμμα για το 2013.

Το πρόγραμμα με την επωνυμία “ECONOMIC ACTION PLAN 2013” (κάντε κλίκ) δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου στην Βουλή των Κοινοτήτων με την υπογραφή του υπυοργού Οικονομικών James Flaherty.

Από τη σελίδα 144 στα περιεχόμενα (154 στο κείμενο) διαβάζουμε:

"Η κυβέρνηση επίσης αναγνωρίζει την ανάγκη διαχείρισης των κινδύνων οι οποίοι σχετίζονται με συστημικές μεγάλες τράπεζες η δυσχέρεια ή η κατάρρευση των οποίων μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο οικονομικό σύστημα και αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει αρνητικές επιδράσεις στην οικονομία. Το παραπάνω απαιτεί αυξημένη εποπτεία και μια σειρά ισχυρών επιλογών για την επίλυση των θεμάτων αυτών χωρίς τη χρήση των κεφαλαίων των φορολογουμένων, στο απίθανο γεγονός που κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα".

Με άλλα λόγια όχι με τα λεφτά των φορολογουμένων αλλά με τα... λεφτά των καταθετών(!), λες και αυτοί δεν είναι φορολογούμενοι!

Λίγο πιο κάτω από τη σελίδα 145 στα περιεχόμενα (155 στο κείμενο) διαβάζουμε:

«Η κυβέρνηση προτείνει την εφαρμογή λύσης bail-in για συστημικά σημαντικές τράπεζες. Το παραπάνω καθεστώς θα σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι στην απίθανη περίπτωση που μια συστημική μεγάλη τράπεζα απολέσει το κεφάλαιό της η τράπεζα αυτή θα επανακεφαλαιοποιηθεί με στόχο να επιστρέψει σε βιώσιμο καθεστώς μέσω της αιφνίδιας μετατροπής του παθητικού της σε εποπτικό κεφάλαιο. Αυτό θα μειώσει τους κινδύνους για τους φορολογουμένους. Η κυβέρνηση του Καναδά θα συμβουλευτεί τους μετόχους για το πώς θα εφαρμοστεί καλύτερα στην πράξη ένα καθεστώς “bail-in” στον Καναδά».

Όπως γίνεται κατανοητό και επειδή το σχέδιο κατατέθηκε στις 21 Μαρτίου η υπόθεση της κατάσχεσης καταθέσεων δεν είναι κάτι που ξεπήδησε τυχαία μέσα στο Εurogroup από τον Ολλανδό «χοιροτρόφο» ή την τρόικα στις διαπραγματεύσεις με την Κύπρο, αντίθετα αποτελεί ένα γενικότερο σχεδιασμό που αγγίζει και τις πέραν του Ατλαντικού χώρες.

Και έπονται εξελίξεις…

0 σχόλια :

"Το 2013 η Τουρκία θα είναι ένα νεκρό Έθνος!" Ολόκληρο το άρθρο της Pravda!

Την ώρα που πολλά δυτικά μέσα παρουσιάζουν την Τουρκία ως ενισχυμένη από τις πρόσφατες εξελίξεις, η εφημερίδα Πράβδα επανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ενα παλαιότερο προφητικό -όπως αποδεικνύεται- άρθρο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Για τις περισσότερες χώρες φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Για την Τουρκία;

Το άρθρο της Pravda, το οποίο υπογράφει ο Stanislav Mishin και που αναδημοσιεύουμε σήμερα,
έρχεται να ρίξει νερό στον μύλο της καταστροφικής χρονιάς. Τα όσα περιγράφει ίσως είναι ικανά να ρίξουν σε κατάθλιψη ανθρώπους που πιστεύουν πως βρισκόμαστε μπροστά στον όλεθρο. Ο Stanislav Mishin είναι ένας απο τους μεγαλύτερους γεωπολιτικούς αναλυτές του ρωσικού thing tank και προσωπικός σύμβουλος γεωστρατηγικής του Βλαντιμίρ Πούτιν. Εχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς "βλέπουν" οι επιτελείς της ρωσικής δεξαμενής σκέψεων το ενδεχόμενο ενός Γ' Παγκοσμίου πολέμου, στο οποίο φυσικά πρωταγωνιστεί η Ρωσία, ως η κύρια γεωστρατηγική σύμμαχος των Ορθοδόξων χωρών και δη της Ελλάδας. 

Το σενάριο αυτό είναι φανερό οτι έχει επιρροές απο τις προφητείες των γερόντων της Ορθοδοξίας Παισίου, Ιωσήφ, Αρσενίου και Κοσμά Αιτωλού. 

Ελλάδα

Η Ελλάδα θα διώξει από πάνω της την κυβέρνησή της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, μέσο ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος. Θα είναι το πρώτο καθεστώς μαριονέτα της ΕΕ που θα ψάχνει ελικόπτερα στις ταράτσες. Η Ελλάδα θα βγει από την ΕΕ και θα επανεκκινήσει την εκτύπωση της δραχμής. Θα υπάρξουν συνομιλίες για συμμαχίες και με την εμφάνιση των Ρωσικών βάσεων.

Ωστόσο, πριν αυτά μπορέσουν να αποφέρουν καρπούς, η συμμαχία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ θα οδηγήσει άμεσα σε πόλεμο με την Τουρκία. Οι Τούρκοι θα αγωνίζονται σε ένα πόλεμο τριών μετώπων, αλλά μια αρκετά μεγάλη δύναμη θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα. Οι Έλληνες θα πολεμήσουν όσο σκληρά μπορούν, αλλά θα νικηθούν. Η τουρκική επίθεση θα σταματήσει στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια τεράστιων μαχών εντός των δρόμων αλλά και των βουνών βόρεια. Οι Βορειοελλαδίτες θα ενισχυθούν από εθελοντές από τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, κάτι το οποίο θα καθυστερήσει περαιτέρω την τουρκική εκστρατεία. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα μείνουν έξω από τις μάχες, σε αυτό το σημείο, καλώντας ασθενώς όλες τις πλευρές να έρθουν σε συμφωνία. Οι Τούρκοι θα μπουν στην Κεντρική Ελλάδα, αν και πολύ πιο αργά από ό, τι αναμενόταν, καθώς οι δυνάμεις τους θα αποσπαστούν λόγω μιας γενικής εξέγερσης των Κούρδων και των συνεχών έντονων συγκρούσεων στο βόρειο Ισραήλ.

Ρωσία

Η Ρωσία στην αρχή θα παραμείνει ουδέτερη, και επίσης θα κάνει έκκληση για ειρήνη, ωστόσο, θα κόψει από τους Τούρκους το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια θα πετάξει στην Ελλάδα, πάνω από τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας, even as the Bulgarian government falls to its own militar. Μετά από αυτό, ενεργή Ρωσική βοήθεια θα έρθει.

Εικόνες των νεκρών Ορθοδόξων Ελλήνων, από τουρκικές ακρότητες, θα οδηγήσουν τις μάζες στους δρόμους απαιτώντας την άμεση παρέμβαση. Τα Ηνωμένα Έθνη θα μπλοκαριστούν από το βέτο των ΗΠΑ / ΗΒ / Γαλλίας ,ακόμα και όταν Ρωσικά εθελοντές αρχίσουν να εισρέουν στα Βαλκάνια. Η Ρωσία θα αρχίσει να απειλεί την Τουρκία και το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε κλιμακωθεί γρήγορα σε εναέριες αψιμαχίες. Το ΝΑΤΟ θα ζωντανέψει, απειλώντας άμεσα τη Ρωσία να μην εμπλακεί. Η Ρωσία από αυτό το σημείο θα εντείνει την πολεμική της, με την Ουκρανία close at the hip (πιθανώς εννοεί με την Ουκρανία να αντιλαμβάνεται τι θα συμβεί).

Ο Ρωσικός στρατός θα επιτεθεί κατευθείαν μέσα από τη Γεωργία, η οποία μετά από τέσσερις ημέρες της αντίστασης, θα καταρρεύσει. Η Τιφλίδα δεν θα πολιορκείται από σημαντικές δυνάμεις, αλλά περικυκλωμένη θα αναγκαστεί σε υποταγή, ενώ ο κύριος όγκος του στρατού θα κατευθύνεται προς την Τουρκία. Σε αυτό το σημείο η Αρμενία θα μπει στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας και το Αζερμπαϊτζάν στο πλευρό της Τουρκίας.

Το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα και θα υποστεί μια πλήρη ήττα, αποκομμένο από τις Βουλγαρικές βάσεις στήριξης, με μόνες εναπομείνασες της βάσει της Ρουμανίας. Αυτές θα καταστραφούν από Ρωσικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα και πυραύλους. Πλοία του ΝΑΤΟ, εκ των οποίων τα περισσότερα Αμερικάνικα θα βυθιστούν. Οι στρατιώτες (fighters) του ΝΑΤΟ θα κατατροπωθούν στο τέλος του εγχειρήματός τους (will also be confronted at the edge of their operability – η λέξη operability ούτε καν υπάρχει στο αγγλικό λεξικό αλλά μάλλον αυτό εννοεί) πάνω από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Αυτή η ήττα, και η είσοδος της Ουκρανίας στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας, θα χρησιμοποιηθεί από τους Γερμανούς ως λόγο για να αποτραβηχτεί και έτσι να συντρίψει το ΝΑΤΟ εκ των έσω.

Έως το τέλος του έτους, οι Τούρκοι θα έχουν φτάσει στο βόρειο Ισραήλ και θα αντιμετωπίζουν συνεχή ανταρτοπόλεμο από την Συρία. Θα έχουν χάσει το ανατολικό ήμισυ της χώρας τους από Αρμενικές και Κουρδικές δυνάμεις, ενώ η Ρωσία θα τους καταπατήσει φτάνοντας στα περίχωρα της Άγκυρας. (Οι Τούρκοι) Θα εξακολουθούν να κατέχουν τη Θεσσαλονίκη, αλλά θα έχουν αποσυρθεί από την κεντρική Ελλάδα και θα είναι υπό συνεχή επίθεση από τα βόρεια από τις Ελληνικές, τις Σερβικές και τις Βουλγαρικές δυνάμεις. Επίσης, θα έχουν χάσει την Κύπρο από τις δυνάμεις της Νότιας Κύπρου και δεν θα μπορέσει να τις ανακτήσει λόγω των υπολοίπων μετώπων.

Η τελική καταστροφή της Τουρκίας, η Ρώσικη απόβαση στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και η κατάληψη της Άγκυρας, θα έρθουν το πρώτο εξάμηνο του 2013. Σε αυτό το σημείο, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει την πλήρη διάλυσή της ως έθνος, που θα χωρίζεται σε τουλάχιστον 3, ίσως τέσσερα μέρη: Ελληνικό (Byzentine), Αρμενικό (Trebzon) και Κουρδικό, νότια και νοτιοανατολικά και ίσως και μια μικρότερη Βουλγαρική ζώνη στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας και ενός μέρους της βόρειας Θράκης.

Κύπρος

Η Κύπρος θα ξεπεράσουν τον πόλεμο σχετικά εύκολα σε σύγκριση με την υπόλοιπη περιοχή. Η Νότια Κύπρος θα ξεκινήσει αμέσως μια επίθεση στην Βόρεια Κύπρο και με σκληρή μάχη θα διώξει τους Τούρκους μέσα σε μερικούς μήνες.

Τουρκία

Αυτό το έτος θα φέρει στην Τουρκία το τελευταίο της πόλεμο. …. Έως τα μέσα του 2013, η Τουρκία θα είναι στο κάδο των απορριμμάτων της ιστορίας, ένα νεκρό έθνος.





5 σχόλια :

Ασέβεια και προκλητικότητα απο το Fox News: "Να αγοράσει τη Κύπρο η Apple και να τη κάνει...iCyprous"!!!

Πολλές αντιδράσεις προκαλεί ένα αποκτηνωμένο ανθρώπινο μόρφωμα που ακούει στο όνομα Charles Krauthammer και είναι (δυστυχώς) διάσημος Αμερικανός "δημοσιογράφος", με την προκλητική δήλωσή του σχετικά με το ζήτημα της Κύπρου

Μιλώντας στο κανάλι Fox News, ο δημοσιογράφος σε μια προσπάθειά του να δείξει το μικρό μέγεθος της Κυπριακής Οικονομίας, όπως είπε χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι κάλλιστα η Apple θα μπορούσε να την αγοράσει, να την ονομάσει iCyprus και να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό campus!

Συγκεκριμένα ο αμερικανός "δημοσιογράφος" δήλωσε ότι «το "πακέτο διάσωσης" αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τέταρτο της ρευστότητας που διαθέτει η Apple και πρόκειται για μία χώρα που η Apple θα μπορούσε να αγοράσει και να ονομάσει το νησί iCyprus. Εκεί μπορεί να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό campus».

Η ασέβεια και η αμετροέπεια κάποτε πληρώνεται, θλιβερά ανθρωπάρια της αγγλοσαξονικής φάρας! Θα ρθει η σειρά σας πολύ σύντομα! Και ίσως να εκλιπαρείτε κι εσείς μια μέρα, τη Ρωσία ή την Κίνα να σας...αγοράσουν και να σας κάνουν ...iUSA με προοπτική να γίνετε ένα...υπέροχο campus για τα κινεζόπουλα ή τα ρωσόπουλα! Ξέρετε τότε πόσο πλάκα θα χει, να κάνετε τα...γιουσουφάκια στους Ρωσο-κινέζους;

Κτήνη!

Δείτε το βίντεο με την προκλητική δήλωση:




0 σχόλια :

Ο Πούτιν απειλεί ευθέως τη Γερμανία: "Θα γκρεμίσω την Ευρωζώνη αν μας ξαναγγίξετε"!

Σε «οδηγία – σοκ» φέρεται να προχωράει η Ρωσία βάζοντας πλέον ευθέως στόχο την ίδια την ευρωζώνη, ως απάντηση-”βόμβα” στην επιμονή του Eurogroup και του ΔΝΤ να «ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου», φορολογώντας τις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο.

Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Μεντβιέντεφ το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε χθες στις πρεσβείες της Ρωσίας σε όλο τον κόσμο και ειδικά στις χώρες της ευρωζώνης ειδική «οδηγία» με την οποία συμβουλεύει του Ρώσους πολίτες των χωρών αυτών, αλλά και τις ρωσικές εταιρίες να αποσύρουν «άμεσα» τις επενδύσεις τους από τις δυτικές τράπεζες και τους δυτικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Αν πράγματι αληθεύει η πληροφορία, είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουν ενταθεί οι φόβοι του Κρεμλίνου για «τη μεγαλύτερη επικείμενη κλοπή πλούτου στη σύγχρονη ιστορία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η προειδοποίηση αυτή κατ’ ουσία προέρχεται από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν και τον Πρωθυπουργό Μεντβιέντεφ, ο οποίος, μάλιστα, νωρίτερα, την ίδια μέρα, είχε προειδοποιήσει για τους χειρισμούς των Δυτικών τραπεζών κατά της Κύπρου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η εν λόγω εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της προχθεσινής απειλής του προέδρου Πούτιν προς τον πρόεδρο της ΕΕ Μπαρόζο ότι «αν επιμείνουν στο κούρεμα των ρώσικων καταθέσεων στην Κύπρο οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το ΔΝΤ, η Μόσχα θα γκρεμίσει την ευρωζώνη»!

Με «ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί» μοιάζει η Ρωσία του πρόεδρου Πούτιν εξαιτίας των αποφάσεων του Eurogroup, αναφορικά με την κρίση χρέους στην Κύπρο. Μόσχα, Βρυξέλλες και Βερολίνο προβαίνουν σε ένα άνευ προηγουμένου «μπρα ντε φερ» με έπαθλο τη «χρεοκοπημένη» οικονομία της Μεγαλονήσου, της οποίας όμως το υπέδαφος κρύβει τους πολύτιμους υδρογονάνθρακες, ενώ η γεωγραφική της θέση αποτελεί «μήλον της έριδος» για όλες τις μεγάλες δυνάμεις.

Παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος αντέδρασε με ιδιαίτερα οξύ τρόπο στο «κούρεμα» καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών μετά την απόφαση του Eurogroup, το οποίο σαφώς στοχεύει στις υπέρογκες ρωσικές καταθέσεις, η Μόσχα δείχνει να προσανατολίζεται σε έναν συντηρητικό αρχικά επαναπροσδιορισμό των σχέσεών της τόσο με τη Λευκωσία, όσο και με τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Πούτιν, πάρα το αρχικό μούδιασμα που ένιωσε, το οποίο διαδέχθηκε η οργή εξαιτίας της συγκατάθεσης του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην απόφαση του Eurogroup, αλλά και του γεγονότος ότι δεν ενημέρωσε επίσημα ή ανεπίσημα τη Μόσχα, πλέον αισθάνεται ότι η χώρα του μάλλον πρόκειται να βγει αναβαθμισμένη τόσο στην Κύπρο, όσο και στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Επί μακρόν, εξάλλου, η Ρωσία αποτελεί έναν βασικό πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό εταίρο της Κύπρου, όπως και τον μεγαλύτερο διπλωματικό της στυλοβάτη στο ζήτημα της διχοτόμησης του νησιού από τα στρατεύματα του τουρκικού «Αττίλα». Κατόπιν, όμως, των συγκεκριμένων άστοχων χειρισμών εκ μέρους της κυβέρνησης Αναστασιάδη, η θέση της κυπριακής κυβέρνησης βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Η Ρωσία φαίνεται ιδιαίτερα εξοργισμένη τόσο με την «αγνωμοσύνη» της Κύπρου, όσο και με την ΕΕ.

Αποκλειστικές πληροφορίες θέλουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην προχθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΕ, Μανουέλ Μπαρόζο, τον οποίο δέχτηκε στην προεδρική του κατοικία, πίσω από τα χαμόγελα και τις φιλοφρονήσεις που είχαν μπροστά στις κάμερες και τους φωτογραφικούς φακούς, να τον απειλεί ευθέως ότι αν οι Βρυξέλλες και δη το Βερολίνο συνεχίσουν να «ηχούν τα τύμπανα του πολέμου», ο ίδιος θα «γκρεμίσει την ευρωζώνη»! Μάλιστα, φέρεται ότι σκέφτεται να προβεί μέχρι και σε μείωση έως και διακοπή της ροής φυσικού αερίου προς την ΕΕ και κυρίως τη Γερμανία.

Παρά ταύτα, το Κρεμλίνο δείχνει να έχει «παγωμένη» έως και αρνητική διάθεση επίλυσης του προβλήματος μέσω Μόσχας, αν η Λευκωσία δεν τα βρει με την τρόικα και το Eurogroup. Στον αντίποδα αυτής της τακτικής, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Σεργκέι Γκλάζιεφ, απεύθυνε ένα εξόχως περίεργο κάλεσμα στη Λευκωσία, προκειμένου η Κύπρος να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να ενταχθεί στην Ευρασιατική Ένωση με όλα τα γεωστρατηγικά ευεργετήματα μιας τέτοιας λύσης.

«Η Κύπρος πρέπει να γίνει μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, εάν προσβλέπει σε ουσιαστική οικονομική στήριξη από τη Ρωσία» τόνισε χαρακτηριστικά, για να υπογραμμίσει με νόημα τη δυσκολία και την περιπλοκότητα του θέματος, καθώς «οι Κύπριοι ζητάνε να παρέχει η Μόσχα βοήθεια σε μια χώρα, η οποία βρίσκεται εκτός της δικαιοδοσίας της».
Εντούτοις, η διφορούμενη στάση του Κρεμλίνου μπορεί να εξηγηθεί, καθώς η Ρωσία θα θελήσει σε κάθε περίπτωση να αποκομίσει τα μέγιστα από τη διαπραγμάτευσή της τόσο με την Κύπρο, όσο και με την «παγωμένη» από τις εξελίξεις ΕΕ.
Ήδη, έχουν διαρρεύσει πληροφορίες πως η Μόσχα βαδίζει στο μονοπάτι των μαξιμαλιστικών αξιώσεων με αντάλλαγμα την παροχή της απαραίτητης βοήθειας, στην ήδη απομονωμένη και πιεζόμενη από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους Κυπριακή Δημοκρατία. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα πληθαίνουν περί επιστροφής στη λίρα, ενώ φτάνουν μέχρι του σημείου να συζητούν για αποχώρηση της Κύπρου από την ΕΕ.

Τι ζητά η Μόσχα

Η Μόσχα, λοιπόν, γνωρίζοντας τη δεινή διπλωματική θέση στην οποία έχει περιέλθει η Λευκωσία έναντι των Ευρωπαίων, συμπεριφέρεται ως άμεσα προσβεβλημένη από τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης, αξιώνοντας –προκειμένου να χορηγηθεί η απαιτούμενη βοήθεια– ανταλλάγματα, τα οποία στο παρελθόν θα θεωρούνταν αδιανόητα και δεν θα ήταν δυνατόν να ικανοποιηθούν από κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι Ρώσοι ζητούν ναυτική εγκατάσταση υπό τον πλήρη έλεγχό τους, κατά τα πρότυπα των βρετανικών βάσεων, για τον νέο στόλο που ετοιμάζονται να ρίξουν στη Μεσόγειο.
Σήμερα, η μόνη βάση που διατηρούν αυτήν τη στιγμή στη Μεσόγειο βρίσκεται στην Ταρτούς της εμφυλιοπολεμικής Συρίας και σε περίπτωση νίκης των αντικαθεστωτικών ανταρτών η βάση αυτή θεωρείται βέβαιο πως θα χαθεί διά παντός για τη Ρωσία.

Μάλιστα, η αγγλόγλωσση έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Ηurriyet Daily News» υποστηρίζει σε άρθρο-ρεπορτάζ ότι ο κ. Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη, το βράδυ της 17ης Μαρτίου, προσφέροντάς του βοήθεια για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και ζητώντας ως αντάλλαγμα τη δημιουργία και τον αποκλειστικό έλεγχο μιας ναυτικής εγκατάστασης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ρωσία εδώ και αρκετό καιρό προέβαλλε απαιτήσεις έναντι της Κύπρου. Αρχικά, λέει, ενδιαφέρθηκε για τον έλεγχο των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά και της Τράπεζας Κύπρου. Στη συνέχεια, ζήτησε τον εξ ημισείας με την ισραηλινή εταιρεία Delek έλεγχο της πλατφόρμας υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG) που πρόκειται να κατασκευαστεί, προοπτική η οποία θα μπορούσε, κατά την εφημερίδα, να αξιολογηθεί σοβαρά από κυπριακής πλευράς. Ωστόσο, η τρίτη προϋπόθεση που θέτει η Ρωσία για την παροχή βοήθειας στην Κύπρο, δηλαδή η δημιουργία και ο έλεγχος ναυτικής εγκατάστασης για τη φύλαξη του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου φαίνεται ότι δημιουργεί πολιτικά προβλήματα και διπλωματικούς κλυδωνισμούς, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την ΕΕ, την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής κυβέρνησης, η Μόσχα δεν επιθυμεί αυτήν τη στιγμή να συγκρουστεί διπλωματικά με την ΕΕ, καθώς η Ρωσία εξάγει αυτήν τη στιγμή το 40% της τοπικής βιομηχανίας της στην ΕΕ και μία σκλήρυνση των σχέσεών της με την ΕΕ, για τα θέματα της Κύπρου, δεν αποτελεί την πρώτη της επιλογή.

Σε συμφωνία

Έτσι, η ρωσική πλευρά παζαρεύοντας σκληρά, επιδιώκει να επανέλθει το θέμα συμμετοχής της στον δανεισμό της Κύπρου, σε μία από κοινού συμφωνία με την ΕΕ για το πακέτο διάσωσης, το οποίο έπρεπε να είχε δεχθεί η Κύπρος όταν της το είχε υποδείξει με αυτήν τη μορφή. Επιπλέον, ζητούν να έχουν λόγο στη δημιουργία και στη διαχείριση του τερματικού σταθμού για το φυσικό αέριο, προσφέροντας το ποσό των 10 δισ. ευρώ.

Σε ένα εναλλακτικό, πάντως, σενάριο που προβάλλεται, σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών του πανεπιστημίου του δυτικού Σίδνεϊ, Στιβ Κιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC, η Ρωσία δυνητικά μπορεί να προβεί σε αντίποινα κατά της ΕΕ, τα οποία ειδικότερα θα στοχεύουν τη Γερμανία, σε περίπτωση που το «κούρεμα» των καταθέσεων προχωρήσει, κάτι το οποίο θα επηρεάσει τις υπέρογκες ρωσικές καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες.
Ο Στιβ Κιν, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «η στοχοποίηση των καταθέσεων Ρώσων πολιτών μπορεί να αυξήσει τη δημοτικότητα του Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος δρώντας για ακόμα μια φορά ως ο ‘‘ισχυρός ανήρ’’ της Ρωσίας, επιβαλλόμενος σε εχθρούς και φίλους, ενδέχεται να περιορίσει ή και προσωρινά να κόψει εντελώς τις ροές φυσικού αερίου προς τη Γερμανία, μέχρι να βρεθεί μια κάποια λύση για τα ρωσικά “βρώμικα κεφάλαια” που βρίσκονται στην Κύπρο».

Πρόσωπο-κλειδί ο μεγιστάνας Ριμπολόβλεφ

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, εφόσον υπάρξει θετική κατάληξη στο Κυπριακό, το πρόσωπο που πρόκειται να παίξει ρόλο στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος στη Μεγαλόνησο ακούει στο όνομα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. Αυτός είναι ο Ρώσος μεγιστάνας που θα βγει μπροστά, παίρνοντας σε πρώτη φάση τον έλεγχο μιας από τις κυπριακές τράπεζες μαζί με τα υποκαταστήματά της στην Ελλάδα.
Ήδη, ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ ελέγχει το 9,7% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, με το οποίο έχει την ιδιότητα και του κυριότερου μετόχου της, ως ο μόνος με ποσοστό που ξεπερνά το 5%, με την εταιρεία Odella Resources Ltd, δικαιούχοι της οποίας είναι ο ίδιος ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και οι δύο κόρες του. Γενικότερα, ο κ. Ριμπολόβλεφ έχει τη θέση 79 στη λίστα δισεκατομμυριούχων του «Forbes». Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος διατηρεί σχέσεις με την τράπεζα από χρόνια. Η επένδυσή του «ντύθηκε» με αισιόδοξες προβλέψεις για πρόσθετες τοποθετήσεις κεφαλαίων στην Κύπρο, μέσω της πρώην κρατικής βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali, την οποία οδήγησε μέχρι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αντλώντας 1 δισ. δολ., πριν πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής του σε άλλους Ρώσους, έναντι ποσού που παραμένει άγνωστο.

Η αυτοκρατορία

Ποιος είναι, όμως, ο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ; Ο Ριμπολόβλεφ γεννήθηκε το 1966, σπούδασε Ιατρική και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 εργαζόταν με τον πατέρα του σε οικογενειακή επιχείρηση. Βλέποντας τη μεγάλη ευκαιρία που έδινε η κατάρρευση του κομμουνιστικού συστήματος, γρήγορα ολοκλήρωσε οικονομικές σπουδές, ίδρυσε επενδυτική εταιρεία και άρχισε να μαζεύει, όπως και τόσοι άλλοι, τεράστια «πακέτα» μετοχών πρώην κρατικών επιχειρήσεων, που είχαν ιδιωτικοποιηθεί πάμφθηνα από τον Γέλτσιν, στο πρώτο, σαρωτικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της σύγχρονης Ρωσίας, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

«Διαμάντι του στέμματος» της αυτοκρατορίας που δημιούργησε ο Ριμπολόβλεφ ήταν η κρατική βιομηχανία λιπασμάτων Uralkali, κορυφαία στη Ρωσία, την οποία οδήγησε πριν από λίγα χρόνια στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Κάποιοι λένε ότι την πούλησε εσπευσμένα, μετά την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε η σύζυγός του σε ελβετικό δικαστήριο, ζητώντας περισσότερα από 5 δισ. ευρώ, σε ένα διαζύγιο που θα περάσει στην ιστορία ως το ακριβότερο όλων των εποχών. Άλλοι λένε ότι η φυγή του Ριμπολόβλεφ συνδέεται με άλλη μια ανακατανομή σφαιρών οικονομικής επιρροής στους κόλπους της ρωσικής ελίτ και υπενθυμίζουν ότι δύο φορές τα τελευταία χρόνια η Uralkali είχε βρεθεί στο στόχαστρο ελέγχων από κυβερνητικές υπηρεσίες για σοβαρά ατυχήματα σε εγκαταστάσεις της. Ζει στην Ελβετία, κυκλοφορεί πάντα με «στρατό» σωματοφυλάκων, αποφεύγει τις κάμερες και κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις…

O Μίλερ «έφαγε πόρτα» σε Λευκωσία και Αθήνα

Όπως αποκάλυψε ο ανεξάρτητος βουλευτής της Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας, ο «Νο2» του ενεργειακού κολοσσού Αλεξέι Μίλερ επισκέφθηκε τη Λευκωσία και θέλησε να δει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο για τη διάσωση της Κύπρου. Σύμφωνα με τον κ. Κουλία, όμως, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του και έστειλε στη θέση του τον υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, εκνευρίζοντας τους Ρώσους, οι όποιοι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», ενημέρωσαν την ίδια κιόλας ώρα τον πρόεδρο Πούτιν.

Παρ’ όλα αυτά, η συνάντηση έγινε, αλλά σ’ αυτήν υπήρξε μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη, καθώς παρευρέθηκε και εκπρόσωπος της τρόικας, γεγονός που δεν άρεσε στον κ. Μίλερ και τους αντιπροσώπους της Gazprom που τον συνόδευαν, αναγκάζοντάς τους να φύγουν από τη συνάντηση.

Έτσι, ένας ακόμη λόγος της ψυχρής στάσης στη Μόσχα είναι και αυτός, αφού δεν δέχονται ως αξιόπιστο συνομιλητή τον κ. Σαρρή, θεωρώντας ότι τέτοιου είδους σημαντικές συμφωνίες πρέπει να συζητά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, ο Αλεξέι Μίλερ ήρθε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες και στην Αθήνα, όπου είχε θερμό τετ α τετ με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, αν και ζήτησε να δει ξανά τον πρωθυπουργό. Με το κλίμα όμως να είναι ιδιαίτερα βαρύ από τις εξελίξεις στη Μεγαλόνησο, ο κ. Σαμαράς κι αυτός με τη σειρά του τον παρέπεμψε στον κ. Χατζηδάκη, τον οποίο και είδε. Κύκλοι του υπουργείου διευκρίνιζαν ότι στη συνάντηση δεν τέθηκε το θέμα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, ούτε όμως και της Κύπρου, αλλά ότι μίλησαν γενικά για θέματα επενδύσεων στην Ελλάδα.

2 σχόλια :

Η συγκλονιστική φωτογραφία του Κύπριου που σαρώνει στο Ιντερνετ!

Ολα έγιναν με αφορμή το εμετικό ρεπορτάζ που έκανε Αγγλοσάξωνας δημοσιογράφος του βρετανικού BBC την ώρα που άνοιγαν οι τράπεζες στη μεγαλόνησο!

Η φωτογραφία ενός ηλικιωμένου Κυπρίου κάνει το γύρο του κόσμου!

Ενός ηλικιωμένου Κύπριου πατριώτη, ο οποίος αντιστεκόταν στις κάμερες του BBC, όταν το βρετανικό κανάλι μέσω του Αγγλοσάξωνα δημοσιογράφου ο οποίος ξεχύλιζε απο θράσος και αμετροέπεια, προσπαθούσε να βρεί αιτίες για να μεταδώσει ...εικόνες χάους για να προκαλέσει εντυπώσεις στο παγκόσμιο κοινό!

Ο άνδρας μπροστά σε αυτό το απίστευτο αίσχος του καναλιού, αποφάσισε να απαντήσει, κρατώντας ένα πλακάτ στο οποίο καταγγέλλει τη στάση των διεθνών μέσων ενημέρωσης με κείμενο γραμμένο στα αγγλικά.

Είναι χαρακτηριστικό το πλάκάτ με το γραμμένο μήνυμα πάνω του που συγκλονίζει:

«Γιατί πρέπει τα διεθνή ΜΜΕ να είναι τόσο άπληστα με τα σενάρια τρόμου; Είναι η αξιοπρεπής και ερευνητική δημοσιογραφία νεκρή; Αλληλεγγύη στον λαό της Κύπρου όχι στις τράπεζές της».

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα το οποίο αξίζει να γίνει παγκοσμίως γνωστό καθώς μας αφορά όλους.

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo