Σαμαράς προς Βενιζελοκουβέλη: "Δεν σας παίρνει να με ρίξετε! Θα καταποντιστείτε!"

"Μην ανησυχείτε! Δεν θα προκαλέσουν εκλογές!", είπε σε συνεργάτες του!

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η τραγική απόφαση του πρωθυπουργού και του στενού επιτελείου του, να βάλουν λουκέτο στην ΕΡΤ.

Όπως είπε στο Newsbomb.gr συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, δεν περίμεναν τις οξύτατες αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή τους η αυταρχική απόφαση, μάλιστα κάποιοι εκ των επιτελών του έδειξαν να αιφνιδιάζονται.

Στο τραπέζι έχουν πέσει όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτό των πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο, κατά τον ίδιο συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο Σαμαράς εκτιμά ότι τελικά οι Βενιζέλος και Κουβέλης δεν θα προχωρήσουν στο «απονενοημένο διάβημα», όπως το χαρακτήρισε, της πρόκλησης πρόωρων εκλογών.

Και αυτό επειδή, όπως τόνισε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μαξίμου, λόγω της δεινής δημοσκοπικής θέσης στην οποία βρίσκονται τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ.

Βέβαια απ’ την Ιπποκράτους διαρρέουν, ότι όλα είναι ανοιχτά και ότι «μπορεί να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά αυτή η Βουλή να δώσει νέα κυβέρνηση χωρίς να προκληθούν εκλογές», σχολιάζοντας τις άλλες διαρροές από Μαξίμου μεριά, ότι θα δοθεί χαρακτήρας ψήφου εμπιστοσύνης στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τη «νέα ΕΡΤ», τη «ΝΕΡΙΤ» όπως θα λέγεται.

Εκφραστές αυτής της άποψης είναι βασικά οι Κ. Σκανδαλίδης, Απ. Κακλαμάνης, Φ. Γεννηματά.

Ωστόσο σε αυτό το ιδιότυπο μπρα-ντε φερ μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων απ’ το επιτελείο Σαμαρά δίνεται η απάντηση ότι «όλα αυτά είναι φαιδρότητες, αν καταψηφιστεί η κυβέρνηση πάμε σε εκλογές, αφού το πρώτο κόμμα που είναι η Ν.Δ. δεν θα συναινέσει σε άλλη κυβερνητική λύση απ’ την παρούσα Βουλή»!

Στο μεταξύ ο Αντ. Σαμαράς επιμένει σε όλους τους τόνους, ότι είχε ενημερώσει Βενιζέλο και Κουβέλη ότι θα πάει αναγκαστικά σε κλείσιμο της ΕΡΤ αν δεν βρεθεί άλλος τρόπος για τις πρώρες 2.000 απολύσεις που απαιτεί η τρόικα.

Γεγονός είναι, πως Βενιζέλος και Κουβέλης βρίσκονται σε δεινή θέση.

Αν με οποιοδήποτε τρόπο συναινέσουν στα όσα οριακά θα γίνουν τις επόμενες μέρες, εξευτελίζονται.
Αν όχι, αν επιμείνουν μέχρι τέλους στην άρνηση να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, τότε θα συρθούν σε πρόωρες εκλογές, κάτι που φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι!

Ακριβώς γι’ αυτό ο πρωθυπουργός εκτιμά, ότι στο τέλος θα βρεθεί φόρμουλα συμβιβασμού, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα σε πολλές άλλες κρίσεις που έχουν ταλανίσει την κυβέρνηση του στον ένα χρόνο του βίου της…


Blogger Template by Clairvo