Κανέλλη μαινόμενη εναντίον Αρβανίτη της Χρυσής Αυγής!

Θερμό επεισόδιο μεταξύ της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη σημειώθηκε στη Βουλή. Ο Αρβανίτης παλαιότερα την είχε αποκαλέσει..."βρώμα του κοινοβουλίου"!

Η κ. Κανέλλη απάντησε στον χαρακτηρισμό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη, ο οποίος προ ημερών την αποκάλεσε σε ομιλία του «βρώμα του Κοινοβουλίου».

«Δυσκολεύομαι να τον αποκαλέσω και συνάδελφο», είπε η Λ. Κανέλλη για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μέλος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι «αναγκαζόμαστε να συμβιώνουμε» στη Βουλή.

Η Λ. Κανέλλη υπενθύμισε ότι στην Επιτροπή υπάρχει βουλευτής που έχει αποκαλέσει «κοπρίτες» τους συνάδελφούς του της Αριστεράς, για να ακολουθήσει οξύτατη αντιπαράθεση με τον κ. Αρβανίτη.

Ο Μ. Αρβανίτης ζήτησε από την Λ. Κανέλλη «να μας πει αν υπάρχει παρών βουλευτής εδώ που εξεστόμισε τις δύο συγκεκριμένες λέξεις».

«Εσύ» του απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ, «και έπρεπε να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου. Δεν είναι υπαινιγμός, είναι ευθεία καταγγελία. Ανοίγεις το στόμα σου και μας βρωμίζεις όλους».

«Προ ημερών χαιρέτησα στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου την Λ. Κανέλλη και αυτή απαξίωσε να με χαιρετήσει», επανήλθε ο κ. Αρβανίτης και συνέχισε: «Της είπα ότι «είναι θέμα ευγένειας να χαιρετά, αλλά ποιος έχασε την ευγένεια για να την βρεις εσύ»».

«Εσύ αρνείσαι το Ολοκαύτωμα και γω την καλημέρα σε σένα. Ναζιστόφατσα», του φώναξε η Λ. Κανέλλη.

«Να πας στη Κνεσέτ να τα πεις αυτά», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Άντε ρε ναζιστόφατσα», συνέχιζε να φωνάζει η βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε «είσαι ναζιστής».

«Η νοοτροπία Κατίνας δεν έχει καμία θέση στην Επιτροπή μας», της απάντησε ο Μ. Αρβανίτης.

«Επειδή δεν χαιρετήθηκε κάποιος αποκτά δικαίωμα να αποκαλεί τους άλλους κοπρίτες;» παρενέβη ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας.

«Κοπρίζετε 38 χρόνια εναντίον του ελληνικού λαού. Έχετε αντίρρηση σε αυτό;», επέμεινε ο Μ. Αρβανίτης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής αποφάσισε να διαγράψει από τα πρακτικά τους διαλόγους, ενώ ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης ζήτησε να διαγραφούν όλες οι φράσεις όχι μόνο από τα πρακτικά, αλλά και από την τηλεοπτική εικόνα.

«Αντιλέγω στη διαγραφή από τα πρακτικά. Δεν μπορεί να λειτουργεί η Επιτροπή με αυτού του τύπου τις πρακτικές που κουκουλώνουν ένα πρόβλημα ζέον και φλέγον», αντέδρασε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου και στρεφόμενη προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τ. Νεράντζη, σημείωσε ότι δεν αντέδρασε στους χαρακτηρισμούς του Μ. Αρβανίτη κατά βουλευτών: «Λυπάμαι για τον τρόπο που συμψηφίζετε, κύριε πρόεδρε, γιατί αυτό ο τρόπος παραπέμπει στη λογική του αρχηγού σας και στη θεωρία των δύο άκρων».

«Προβλέπεται από τον Κανονισμό η μη αναγραφή των φράσεων», απάντησε ο Τ. Νεράντζης

«Δεν φέρνετε και τις ερπύστριες;», ρώτησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Ο θίασος των κλόουν δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά το δικό σας κόμμα και τα δεκανίκια του».






Blogger Template by Clairvo